Exhibitions as the medium of architectural reproduction 'modern architecture: International exhibition'
Mimarlığın yeniden üretiminde araç olarak sergiler 'modern mimarlık: Uluslararası sergisi'
- Tez No: 167260
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. BERRİN GÜR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Mimarlık, Architecture
- Anahtar Kelimeler: Modern Mimarlık: Uluslararası Sergisi, ”“Uluslararası Üslup, ”New York Modern Sanatlar Müzesi, Philip Johnson, Yeniden Üretim, Modern Architecture: International Exhibition, ”“International Style, ”Museum of Modern Art (MoMA), Philip Johnson, Reproduction. IV
- Yıl: 2005
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Mimarlık Bölümü
- Sayfa Sayısı: 118
Özet
ÖZ MİMARLIĞIN YENİDEN ÜRETİMİNDE ARAÇ OLARAK SERGİLER“MODERN MİMARLIK: ULUSLARARASI SERGİSİ”Tabibi, Baharak Y.L. Mimarlık Bölümü Tez Yöneticisi: Assist. Prof. Dr. Berin F. Gür Nisan 2005, 104 sayfa Bu tez mimarlık sergilerinin, mimarlık söylemini şekillendirmesinde ki rolünü çalışmıştır. Mimarlık sergileri ve ilgili yayınlan, mimariyi yorumlayan ve yeniden üreten eleştirel bir eylem olarak kabul edilmiştir. Bu çalışmanın başlıca odak noktası, 1932' de New York Modern Sanatlar Müzesi'nde düzenlenen“Modern Mimarlık: Uluslararası Sergisi”dir. Bu sergi, erken dönem yirminci yüzyıl mimarlığını,“Uluslararası Üslup”olarak resmen ilan eden önemli bir tarihsel olaydır. Bu tez, mimari medya ortamı olarak, 1932 sergisi ve New York Modern Sanatlar Müzesi'nin, yirminci yüzyıl erken dönem modern mimarlığın yeniden üretiminde ki etkili rolünü vurgulamıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT EXHIBITIONS AS THE MEDIUM OF ARCHITECTURAL REPRODUCTION“MODERN ARCHITECTURE: INTERNATIONAL EXHIBITION”Tabibi, Baharak M. Arch. Department of Architecture Supervisor: Assist. Prof. Dr. Berin F. Gür April 2005, 104 pages This thesis studies the influential role of architectural exhibitions in shaping and directing architectural discourses. The study accepts architectural exhibitions and associated publications as the“critical act”of architecture, in which (the work of) architecture is interpreted, reproduced and publicized. The main focus of this thesis is“Modern Architecture: International Exhibition,”held in 1932 at the Museum of Modern Art (MoMA). This particular exhibition is a significant historical event, which officially announced architecture of the early 20th century as“International Style.”The thesis underlines the role of the 1932 exhibition and MoMA as an architectural media in reproducing the works of architecture and reformulating the agenda of 20th century modern architecture especially in U.S.A.