POMMES: A tool for quantitative project management
POMMES: Nicel proje yönetim aracı
  1. Tez No: 167357
  2. Yazar: CANDAŞ BOZKURT
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ONUR DEMİRÖRS
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Nicel Proje Yönetimi, Metrik, Yazılım Proje Yönetim ve Kontrolü, Amaç-Soru-Ölçüt (GQM) Yöntemi, POMMES vıı, Quantitative Project Management, Metric, Software Project Monitoring and Control, Goal-Question-Metric (GQM) Methodology, POMMES
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Enformatik Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Enformatik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 215
Özet
ÖZ POMMES: NİCEL PROJE YÖNETİM ARACI Bozkurt, Candaş Yüksek Lisans, Bilişim Sistemleri Bölümü Tez Danışmanı: Doç. Dr. Onur Demirörs Nisan 2005, Tez 199 sayfa Birçok yazılım projesinde Metrik Toplama ve Proje Yönetimi süreçleri entegre biçimde gerçekleştirilememektedir. Günümüz yazılım endüstrisinde, proje metriklerini ürün içinde gömülü şekilde içeren Proje Yönetim Araçları ve belirli yaşam döngüsü faz aktiviteleri (Konfigürasyon Yönetimi, Gereksinim Yönetimi, Ürün Geliştirme araçları vb.) gereksinimlerini karşılayacak şekilde geliştirilmiş metrik toplama araçları vardır. Fakat bu araçlar bir haberleşme arayüzü veya ortak bir veritabanı kullanmamakta, sonuç olarak birbirleri ile iletişim kuramamakta ve veri alışverişi yapamamaktadırlar. Bu tez, metrik tanımlama, ihraç etme, toplama ve toplanan metrikleri kullanarak ilgili yazılım projesinin yönetim, planlama, izleme ve kontrolünü sağlama özelliklerine sahip VIbir araç geliştirmek üzerine odaklanmıştır. Hedeflenen ihtiyaçları karşılamak için, bu tez çalışması kapsamında, Dinamik Metrik Tanımlama, Metrikleri Toplama, Analiz Etme, ve 3. Parti Araçlardan Proje Metriklerini Alma, Güncelleme ve Geri Yollayabilme fonksiyonalitelerine sahip POMMES Aracı geliştirilmiş ve bir yazılım organizasyonunda uygulanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT POMMES: A TOOL FOR QUANTITATIVE PROJECT MANAGEMENT Bozkurt, Candaş M.S., Department of Information Systems Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Onur Demirörs April 2005, Thesis 199 pages Metric collection process and Project Management activities cannot be performed in an integrated fashion on most of the software projects. In software engineering world, there are Project Management Tools that has embedded project metrics and there are various Metric Collection Tools that collect specific metrics for satisfying requirements of different software life cycle phase activities (Configuration Management, Requirements Management, Application Development tools etc.). These tools however are not communicating with each other with any interface or any common database. This thesis focuses on the development of a tool to define, export, IVcollect and use metrics for software project planning, tracking and oversight processes. To satisfy these objectives, POMMES with functionalities of Generic Metric Definition, Collection, Analysis, and Import, Update and Export of Project Metrics from 3rd Party Project Management Tools is developed and implemented in a software organization during this thesis work.