Conformal vector fields with respect to the Sasaki metric tensor field
Sasaki metriğine göre konform vector alanları
- Tez No: 167461
- Danışmanlar: PROF.DR. CEM TEZER
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Sasaki Metrik tansörü, Teğet demeti, Killing vektör alanları, Konform vektör alanları, Tansör alanlarının kaldırılması, Sasaki metric tensor, Tangent Bundle, Killing vector fields, Conformal vector fields, Lifts of tensor fields. IV
- Yıl: 2005
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Bölümü
- Sayfa Sayısı: 46
Özet
Oz SASAKI METRİĞİNE GORE KONFORM VEKTÖR ALANLARI Şimşir, Fatma Muazzez Doktora, Matematik Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Cem TEZER Ocak 2005, 37 sayfa Bir Riemann manifolduna ait teğet demeti üzerinde metrik tansör olarak en tabii olanı Sasaki metriğidir. Bu hal hemen teğet demeti üzerinde Sasaki metriği vasıtasıyla bu suretle ortaya çıkan geometriye ait enfinitesimal simetriler sorusunu davet eder. Bu cümleden olmak üzere Killing vektör alanlarının şekillerinin ortaya çıkartılması ve sınıflandırılması çalışmaları Japon Riemann geometrisi ekolünce altmışlı yıllarda bitirilmiştir. Bu tezde Sasaki metriğinin konform vektör alanları nispeten ileri yöntemlerle ele alınacaktır.
Özet (Çeviri)
Abstract CONFORMAL VECTOR FIELDS WITH RESPECT TO THE SASAKI METRIC Şimşir, Fatma Muazzez Ph.D., Department of Mathematics Supervisor: Prof. Dr. Cem TEZER January 2005, 37 pages On the tangent bundle of a Riemannian manifold the most natural choice of metric tensor field is the Sasaki metric. This immediately brings up the question of infinites imal symmetries associated with the inherent geometry of the tangent bundle arising from the Sasaki metric. The elucidation of the form and the classification of the Killing vector fields have already been effected by the Japanese school of Riemannian geometry in the sixties. In this thesis we shall take up the conformal vector fields of the Sasaki metric with the help of relatively advanced techniques.