Kestel (Kadınhanı-Konya) bölgesinin miksomisetleri
Myxomycets of Kestel foreset (Kadınhanı-Konya)
  1. Tez No: 167555
  2. Yazar: GÖNÜL DEMİREL
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. GIYASETTİN KAŞIK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Miksomiset, Kestel, Kadınhanı, Konya, Myxomycets, Kestel, Kadınhanı, Konya. ıı
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 82
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi KESTEL (KADINHANI-KONYA) BÖLGESİNİN MİKSOMİSETLERİ Gönül DEMİREL Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Ana Bilim Dalı Danışman : Yrd. Doç. Dr. Gıyasettin KAŞIK 2005, 74 Sayfa Jüri : Prof. Dr. Ahmet AFYON Doç. Dr. Celâleddin ÖZTÜRK Yrd. Doç. Dr. Gıyasettin KAŞIK Bu çalışma 2003-2004 yıllan arasında, Kestel (Kadınhanı-Konya) Ormanlarından toplanan örnekler üzerinde yapılmıştır. Cıvık mantar örnekleri ağaç kabukları, yapraklar, odun parçalan ve çürümüş ağaç materyallerinden elde edilmiştir. Toplanan materyallere“Nem Odası Tekniği”uygulanmış ve miksomiset sporoforları geliştirilmeye çalışılmıştır. Ayrıca doğal ortamında gelişmiş olan miksomisetler de toplanmıştır. Arazi ve laboratuvar çalışmaları sonucu 7 familya ve 13 cinse ait 40 takson tespit edilmiştir. Belirlenen taksonlardan 8 tanesi Türkiye için yeni kayıt olup, Türkiye miksomisetlerine ilave edilmiştir. Bu taksonlar, Arcyodes sp., Cribraria mirabilis (Rost.) Massee, Cribraria piriformis Schrad., Licea marginata Nann.-Brem., Physarum robustum (Lister) Nann.-Brem. var. robustum, Perichaena depressa Libert, Trichia decipiens var. olivacea Meylan ve Stemonitis pallida Wingate şeklindedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Ms Thesis MYXOMYCETS OF KESTEL FOREST (KADINHANI-KONYA) Gönül DEMİREL Selçuk University Graduate School of Narurel And Applied Sciences Biology Department Supervisior : Assist Prof. Dr. Gıyasettin KAŞIK 2005, 74 Sayfa Jury: Prof. Dr. Ahmet AFYON Assoc. Prof. Dr. Celâleddin ÖZTÜRK Assist. Prof. Dr. Gıyasettin KAŞIK This study has been made on the specimens obtained from the areas of Kestel (Kadınhanı-Konya) the years 2003-2004. The samples myxomycets were acquired from barks of trees, leaves and the materials of decayed trees. These materials were employed the“Moist Chamber Culture”and it was tried to develop myxomycets sporophore. In addition myxomycets which grew up in its natural environment were obtained. As aresult of field and laboratory studies 40 taxa belonging to 7 families and 13 genera were identified. The eight of these taxa have been recorded for the first time for Turkey, and they were added to the Turkish myxomycets. This new records are; Arcyodes sp., Cribraria mirabilis (Rost.) Massee, Cribraria piriformis Schrad., Licea marginata Nann.-Brem., Physarum robustum (Lister) Nann.-Brem. var. robustum, Perichaena depressa Libert, Trichia decipiens var. olivacea Meylan and Stemonitis pallida Wingate.