Sensör teknolojisi için yeni ve ileri malzemeler üzerine bir araştırma
A study on new and advanced materials for sensor technology
  1. Tez No: 167620
  2. Yazar: RAŞİT AYDIN
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. HAMDİ ŞÜKÜR KILIÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: infrared Radyasyon, infrared Dedektör, Kuantum Kuyu Kızılötesi Fotodedektör, Termal Görüntüleme ıu, Infrared Radiation, Infrared Detector, Quantum Well Infrared Photodetector, Thermal Imaging IV
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 75
Özet
Bu çalışmada, dedektör malzemelerinin türleri, özellikleri ve üretim teknikleriyle ilgili bir literatür araştırması yapılmıştır. Infrared dedektör tekndojisi ve gelişimleri ile ilgili çalışmalar ortaya konulmuştur. Infrared dedektörlerin çeşitlerinden olan foton dedektörleri, çalışma prensipleriyle beraber anlatılmıştır. Ayrıca infrared sistemler ve dedektörler gözden geçirilmiş ve infrared bölgede ortaya konan yeni ve en son gelişmeler ortaya konulmuştur.
Özet (Çeviri)
In this work, we have carried out a literature survey on the kinds and properties of materials which are especially used to produce detectors. Infrared detector technology and some processes for such developments in literature have been presented. Operation principles of photo-detectors which is one type of the infrared detectors have been studied in some details. On the other hand, infrared systems and detectors have been outlined and some new and latest developments in infrared region of spectrum have been demonstrated.