İdeal topolojik uzaylarda almost α-I-irresolute fonksiyonlar üzerine bir çalışma
A study on almost α-I-irresolute functions in ideal topological space
  1. Tez No: 167636
  2. Yazar: ÖZLEM UYAR
  3. Danışmanlar: PROF.DR. ŞAZİYE YÜKSEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: semi - I - açık küme, I - açık küme, I - irresolute fonksiyon, almost a - I - irresolute fonksiyon, semi a - I - irresolute fonksiyon, almost - 1 - irresolute fonksiyon. vıı, semi - I - open set, I - open set, I - irresolute function, almost a - I - irresolute function, semi a - 1 - irresolute function, almost - 1 - irresolute function. IX
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 47
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi İDEAL TOPOLOJİK UZAYLARDA ALMOST a-I-IRRESOLUTE FONKSİYONLAR ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA Özlem UYAR Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim Dalı Danışman: Prof. Dr. Şaziye YÜKSEL 2005, Sayfa : 48 Jüri : Prof. Dr. Şaziye YÜKSEL Prof. Dr. Ali SİNAN Yrd. Doç. Dr. Kemal AYDIN Bu çalışma üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde [5]' te verilen almost a - irresolute fonksiyon üzerine, konulu çalışma ayrıntılı bir şekilde incelenmiş ve bu fonksiyonun sağladığı özellikler için verilen hipotezler yorumlanmıştır. vıİkinci bölümde, üçüncü bölüm için gerekli olan, ideal topolojik uzayla ilgili temel kavramlar verilmiştir. Üçüncü bölümde ise, [29] 'da tanımlanan almost a - 1 - irresolute fonksiyon kavramım ayrıntılı olarak inceledik. Özelliklerini ve karakterizasyonlarının elde ettik. Diğer bazı fonksiyon türleri ile karşılaştırarak gerekli ters örnekleri verdik.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis A STUDY ON ALMOST a - 1 - IRRESOLUTE FUNCTIONS IN IDEAL TOPOLOGICAL SPACE Özlem UYAR Selçuk University Graduate School of Natural and Sciences Department of Mathematics Supervisor: Prof. Dr. Şaziye YÜKSEL 2005, Page : 48 Jüri : Prof. Dr. Şaziye YÜKSEL Prof. Dr. Ali SİNAN Yrd. Doç. Dr. Kemal AYDIN This study consist of three sections. In the first section, we have examined almost a - irresolute function concept given in [5] and we have interpreted hypothesis which given for its features. vmIn the second section, we have given the basic concepts for ideal topological space required for third section. In the third section, in detail, we have investigated almost a - 1 - irresolute function concept given in [29]. We have obtained its features and characteristics. We have given required opposite examples by comparing this function with the other function types.