IMS (information management system) veritabanı ile entegre bir J2EE uygulaması
A J2EE applicaiton integration with IMS (information management system) DB (database)
  1. Tez No: 167667
  2. Yazar: YETER UZUN
  3. Danışmanlar: PROF.DR. FERRUH YILDIZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: J2EE, MVC, Tasarım Kalıpları, Websphere Studio, IMS connect, Web Uygulamaları ıı, J2EE, MVC, Design Patterns, WebSphere Studio, IMS connect, Web Applications IV
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 117
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi IMS (Information Management System) VERİTABANI İLE ENTEGRE BİR J2EE UYGULAMASI Yeter UZUN Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı Danışman: Prof.Dr.Ferruh YILDIZ 2005, 107 Sayfa Jüri: Prof. Dr. Ferruh YILDIZ Doç.Dr. Ahmet ARSLAN Doç.Dr. Şirzad KAHRAMANLI Bu çalışmada, lojistik sektörüne yönelik olarak J2EE(Java 2 Enterprise Edition) platformu üzerinde geliştirilen IDS-e web uygulaması tanıtılmaktadır.Türk Hava Kuvvetleri' nde 1987 yılında kurulmuş ve halen kullanılmakta olan İDS(İhtiyaç Dağıtım Sistemi)'nin, lojistik alandaki tüm süreçleri, daha etkin bir yapıda destekleyebilmesi için yeni bir sistem kurulması yerine, mevcut sistemin bazı alanlardaki fonksiyonları geliştirilmiştir.Uygulama gerçekleştirme kısmında, mimari tasarım olarak MVC(Model View Controller), bu yapıyı elde etmek için IBM'in EAD4J iskelet(framework)'i ve uygulama geliştirme aracı olarak IBM Websphere Studio kullanılmıştır. Ayrıca mevcut IDS sisteminde IMS(Information Management System) transaction'lanna, herhangi bir web browser'dan erişmeyi sağlayan IBM'in IMS connect ürünü kullanılmıştır. Sonuç olarak yapılan bu çalışma ile Türk Hava Kuvvetleri 'nde mevcut İDS sisteminin, çağımızın en etkin silah ve sistemlerini bünyesine katarak gelişen Hava Kuvvetleri 'nin harekata dayalı ihtiyaçlarını karşılamaya devam edecek şekilde aynı paralellikte geliştirilmesi sağlanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master of Science Thesis A J2EE APPLICA TION INTEGRA TION WITH IMS (Information Management System) DB (DataBase) Yeter UZUN Selçuk University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Computer Engineering Supervisor: Prof.Dr.Ferruh YILDIZ 2005, 107 Pages Jury: Prof. Dr. Ferruh YILDIZ j Doç.Dr. Ahmet ARSLAN [ Doç.Dr. Şirzad KAHRAMANLI At this work, IDS-e web application developed on J2EE(Java 2 Enterprise Edition) 1 I platform for the logistics sector is being introduced. In order that RDS(Requirement Distribution System) built in Turkish Air Forces in 1987 and still used can support all processesin logistic field, the fuctions of the existing system on some areas have been developed instead of building a new system. In performing application section, MVC(Model View Controller) is used as architectural design; EAD4J framework of IBM is used in order to obtain this structure and ' mIBM WebSphere Studio is used as application developer agent. Also in the present RDS, IMS connect product of IBM which provides Access from any web browser to IMS (Information Management System) transactions is used. In conclusion, with this work done, the present RDS in Turkish Air Forces is provided to develop so that it will continue to meet the requirements of Air Forces which develop by adding the most effective weapon and systems of our age within the structure of Air Forces.