A Software development environment for screen design and database applications
  1. Tez No: 16769
  2. Yazar: YUSUF ERDEM DİKMECİ
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. IŞIK AYBAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Relational Databases, C Programming Language, Screen Designer, Database Designer, Menu Maker
  7. Yıl: 1991
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 105
Özet
oz EKRAN TASARIMI VE VERİTABANI UYGULAMALARI ÎÇİN BİR YAZILIM GELİŞTİRME ORTAMI DİKMECİ, Y. Erdem Yüksek Lisans Tezi; Elektrik ve Elektronik Müh. Bölümü Tez Yöneticisi : Yrd. Doç. Dr. Işık Aybay Aralık 1991, 105 Sayfa Ms-Dos tabanlı işletim sistemleri için bir veritabanı tasarım ortamı tasarlanmış ve üretilmiştir. Tasarım ortamı, derlenmeye hazır, hatasız C yazılım kaynağı üretmektedir. Tasarım ortamı birbirleri ile haberleşebilen üç ayrı modülden oluşmaktadır. Bu modüller sırasıyla bir ekran tasarımcısı, bir veri tabanı tasarımcısı ve bir menü tasarımcısıdır. Ekran boyama kısımları ve bilgi alanları, ekran tasarım programı tarafından gerçekleştirilir. Veri kütüklerinin ilişkilendirilmesi ve kütük. anahtar sözcüklerinin oluşturulması veritabanı tasarım programı tarafından yapılır. Uygulama programının menüleri ve yazılımın mantıksal akışı ise menü tasarım programı -v-tarafından gerçekleştirilir. Anahtar Sözcükler : İlişkisel Veri Tabanları, C Prog ramlama Dili, Ekran Tadarımı, Veritabanı Tasarımı, Menü Tasarımı. Bilim Dalı Sayısal Kodu : 619.02.02 -vı-
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A SOFTWARE DEVELOPMENT ENVIRONMENT FOR SCREEN DESIGN AND DATABASE APPLICATIONS DIKMECI, Y. Erdem M.S. in Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Asst. Prof. Dr. Işik Aybay December, 1991, 105 Pages A database oriented software development environment is implemented for the MS-DOS operating system. The environment generates ready to compile syntax error free C source codes. The environment has three different but communicating modules. These modules are The Screen Designer, The Database Designer and The Menu Maker. The screen painting parts and the Input/Output fields are designed by the Screen Designer. The construction of the database such as constructing key words and relations among datafiles, are implemented by -iii-the Database Designer. The menus of the application and the logical sofware flow are constructed by the Menu Maker.