Three dimensional modelling
  1. Tez No: 1677
  2. Yazar: BAKİ ŞEN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MUSTAFA İ. GÖKLER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: katı modelleme, üç boyutlu grafik, Euler işlemcileri, dönüşümler, şekil işlemleri iv, solid modelling, three dimansional graphics, Euler operators, transformations, shape operations ii i
  7. Yıl: 1987
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 181
Özet
ÖZET ÜÇ BOYUTLU MODELLEME Baki ŞEN Yüksek Lisans Tezi,Bi İgi sayar Müh. Bölümü Tez Yöneticisi: Yard. Doç. Dr. Mustafa t. GÖKLER Eylül 1987,167 sayfa Bu çalışmada üç boyutlu bir modelleme sistemi çeşitli yönleriyle uygulanmıştır. Herhangi bir kullanıcı tarafından kullanılmak üzere bir yazılım paketi şeklinde geliştirilmiştir. Bu paket katı modellerin yüzey sınırlı, cisim tabanlı, hesaplanmış formlarıyla çalışmaktadır. Bir grafik veritabanı üzerine Euler işlemcileri kullanılarak temel cisimler yaratılmıştır. Kullanıcı bu cisimleri kullanarak yeni cisimler yaratabilmektedir. Kullanıcıya kolaylık sağlayacak çeşitli araçlar eklenmiştir. Üç boyutlu bir katı modeleyi cinin tüm kavramlarıyla uygulanmasını engelleyen bazı donanım kısıtlamaları da bulunmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THREE DIMENSIONAL MODELLING Baki ŞEN M.S. in Computer Engineering Supervisor: Asst. Prof.Dr. Mustafa t. GÖKLER September 1987,167 pages Several aspects of a three dimensional modelling system are implemented in this study. It is developed as a software package as if to be used by an end user. It works with boundary based, object based, evaluated forms of solid models. On a graph base solid primitives have been constructed using Euler operators. The end user can create his own solids using these primitives. Several user friendly facilities have been added to the package. There are some constraints of hardware which obstruct a full implementation of a three dimensional solid modeller.