Load transfer problem in single lap joint
  1. Tez No: 16777
  2. Yazar: HAMİT POYRAZ
  3. Danışmanlar: PROF.DR. O. SELÇUK YAHŞİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Temasproblemi.sonsuz şerfüer.bağlı şeritler, ikinci cins tekil integral denklemleri, Contact problem, infinite strips, bonded strips, singular integral equations of the second kind
  7. Yıl: 1991
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 163
Özet
öz TEK TARAFLI BİNDÎRMELÎ BAĞLANTIDA YÜK TRANSFERİ POYRAZ, Hamit Yüksek Lisans Tezi, Makina Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. O. Selçuk YAHŞÎ Aralık 1991, 163 Sahife Bu çalışmada, birbirine mükemmel bağlı iki sonsuz şeritte temas problemi incelenmiştir. Bu şeritlerin elastik sürekli (elastic continuum) oldukları ve üst ve alt sınırlarında dış kuvvetlerin etkisi altında bulundukları varsayılmıştır. Fourier dönüşüm yöntemleri uygulanarak, problem basit Cauchy çekirdek fonksiyonlarına sahip iki Fredholm tipi ikinci cins tekil integral denklem sistemine dönüştürülmüştür. Bu integral denklemleri Gauss-Quadrature formülleri ve seri açılım metodu kullanılarak, lineer cebirsel denklem takımlarına indirgenmiş ve sayısal olarak çözülmüştür. Temas gerilmeleri ve gerilme şiddet faktörleri, değişik geometri ve malzeme çiftleri için verilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT LOAD TRANSFER PROBLEM IN SINGLE LAP JOINT POYRAZ, Hamit M.S. in Mechanical Engineering Supervisor: Prof. Dr. 0. Selçuk YAHŞİ December, 1991, 163 Pages In this study, the contact problem for two perfectly bonded infinite strips are considered. These strips are assumed to be elastic continua and under the effect of external loads on upper and lower boundaries. By using Fourier transforms, the problem is reduced to a system of singular integral equations of the second kind, which have simple Cauchy kernels. Using Gauss-quadrature formula and expansion method, these singular integral equations are reduced to simultaneous linear algebraic equations and solved numerically. The contact stresses and corresponding stress intensity factors for different geometries and material combinations are presented.