Primer hava fan sisteminde titreşim analizi
Vibration analysis on primer air ventilator system
- Tez No: 167899
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MENDERES KALKAT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
- Anahtar Kelimeler: Kestirimci Bakım, Titreşim, Titreşim Analizi, Primer Hava Fan, Predictive Maintenance, Vibration, Vibration Analysis, Primer Air Ventilator
- Yıl: 2005
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Niğde Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 88
Özet
Bu çalışmada, dönen mekanik sistemlerin dinamik davranışının analizini yapmak için endüstride kullanılabilecek bir primer hava fan sistemi üzerinde, çeşitli işletme şartlan için sistem, titreşim parametreleri ( genlik, hız ve ivme ) yönünden araştırılmıştır. Sistem üzerinde 10 farklı ölçüm noktası belirlenmiştir. Belirlenen ölçüm noktalarından 60 günlük çalışma periyodunda sistemin eğilimi gözlenmiş ve alınan veriler analiz edilmeye çalışılmıştır. Sonuç olarak, 60 günlük çalışma sürecinde primer hava fan sisteminde dengesizlik, kasıntı ve gevşeklik problemleri görülmemiş ve motor ve fanın verimli bir şekilde çalıştığı görülmüştür.
Özet (Çeviri)
In this study, a primer air ventilator can be used in industry is investigated with regard to vibration parameters such as amplitude, velocity and acceleration to analyse dynamic behaviour of rotating mechanical systems. Ten different measurement points are designated on the system. System Trend is observed for the period of 60 days and the datas received are tried to be analysed. As a result, unbalancing, tightness and looseness problems were not observed on the primer air ventilator system during the 60 days operating period, and the motor and ventilator worked efficiently during the experiments.