Genel topolojik yapıların kurulma yöntemleri
Constructing topological structures
- Tez No: 168488
- Danışmanlar: PROF.DR. HAMİT AVCI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Topoloji, taban, alt taban, komşuluk, süreklilik, Topology, base, sub-base, neighbourhood, continuity. VI
- Yıl: 2005
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 76
Özet
ÖZET“Topolojik Yapıların Kurulma Yöntemleri”olarak adlandırılan bu çalışma, genel topolojinin temel konularım içerir ve üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, giriş başlığı altında topolojik yapılar ile ilgili olan bazı temel kavramlara yer verilmiştir. ikinci bölümde, hiçbir topolojinin olmadığı durumlarda çeşitli teoremler yardımı ile topoloji elde edilmesinden bahsedilmiştir. Üçüncü bölümde, mevcut bir topolojiden, yeni topolojiler elde etmek için kullanacağımız teoremler açıklanmıştır. Ayrıca her bölümde, konunun kolay anlaşılması için örneklere yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Study on“Constructing Topological Structures”covers fundamentals of general topology and it consists of 3 main chapters. First chapter covers fundamental concepts and definitions regarding topological structures under the heading of introduction. Second chapter explains the methodology of establishing topology under the circumstances where no topology exists by utilizing several different theorems. Chapter three provides the theorems to establish new topologies by using an existing topology. Moreover, in the scope of this study, every chapter includes examples to facilitate easy understanding of the concept.