An Alternative cost estimation model for door/window units
  1. Tez No: 1691
  2. Yazar: MEHMET CANSIZOĞLU
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MUSTAFA PULTAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Keşif, kapı/pencere, doğrama, marangozluk. II, Cost estimating, door/window, joinery, carpentery
  7. Yıl: 1987
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 135
Özet
ÖZET KAPI VE PENCERE ELEMANLARININ FİYATLANDIRILMASINDA KULLANILABİLECEK ALTERNATİF BİR ANALİZ MODELİ CANSIZO?LU, Mehmet Yüksek Lisans Tezi, Yapı Bilimleri Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Mustafa PULTAR Ögr.gör. Erkan ŞAHMALI Bu tezin amacı kapı ve pencerelerin fiyatlandırılmasında kullanılan mevcut modellerin avantaj ve dezavantajlarını inceleyerek, mevcut modellerin dezavantajlarını ortadan kaldıran ve farklı malzemelerden imal edilmiş kapı ve pencerelerin fiyatlandırılmasında kullanılabilecek analitik bir model geliştirmektir. Bu tez, mevcut modelleri tartışarak başlar ve bunu öneri modelin açılması takip eder. Model ahşap kapılar/pencereler için geliştirildikten sonra bu modele göre önerilen hesap yöntemi sunulur ve model örnek kapı/pencere elemanları üzerinde ayrı ayrı denenir. Tez öneri yöntemin metal ve plastik (PVC) kapı ve pencerelerde nasıl kullanılabileceğini tartışarak sona erer.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT AN ALTERNATIVE COST ESTIMATION MODEL FOR DOOR/WINDOW UNITS CANSIZOÖLU, Mehmet M.S. in Building Science Supervisor: Assoc. Prof.Dr. Mustafa PULTAR Inst. Erkan ŞAHMALI The purpose of this thesis is to examine the advantages and disadvantages of the existing cost models used for the cost estimation of doors/windows and to design an analytical cost estimation model which can be used for doors/windows manufactured out of different ma terials and also eliminates the disadvantages of the existing models. The thesis starts with a discussion of the existing cost models and continues with the explanation of the proposed model. After the proposed cost estimation model is developed for the cost estima tion of the wooden doors/windows, the calculation method given in the model is presented. This method is also tested on the sample door/ window units separately. The thesis ends with the discussion of the applications of the proposed model on the metal and plastic door/ window units.