Feasibility study for the modernization of an industrial plant
Endüstriyel bir işletmenin modernizasyonu için fizibilite çalışması
  1. Tez No: 169183
  2. Yazar: ALPAY SOYATEŞ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HASAN ESKİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Fizibilite, yatırım projesi, simülasyon, Feasibility, investment project, simulation. IV
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 126
Özet
ENDÜSTRİYEL BİR İŞLETMENİN MODERNİZASYONU İÇİN FİZİBİLİTE ÇALIŞMASI ÖZET Bu çalışma, modernizasyon için fizibilite çalışmasının nasıl yapılacağım açıklamaktadır. Bir fizibilite çalışmasının aşamaları, yatırım projelerinin ekonomik, teknik ve finansal analizi ve projelerin değerlendirilmesi teorik olarak anlatılmaktadır. Uygulama kısmında, teorik kısımda anlatılan kavramların metalik ürünler üreten bir firmada uygulanması anlatılmaktadır. Projenin değerlendirilmesinde hem matematiksel, hem de simülasyon modelleri kullanılmıştır. Hem matematiksel, hem de simülasyon modellerinin sonuçlan bu şirket için modernizasyon projesinin olumlu olduğunu göstermektedir.
Özet (Çeviri)
FEASIBILITY STUDY FOR THE MODERNIZATION OF AN INDUSTRIAL PLANT ABSTRACT This study explains the way of preparing feasibility studies for modernization. The phases of a feasibility study; economic, technical and financial analysis of investment projects and evaluation of the projects are explained theoretically. In the application part, the explained concepts in theoretical part are applied on a company, which produces metallic goods. Evaluation is done with both mathematical and simulation models. The results of both mathematical and simulation models indicates that modernization project for this firm is favorable.