Yeraltı su kaynaklarının 'Terrameter SAS 300C' cihazlı ile tespiti
Determination with 'Terrameter SAS 300C' instrument of underground water
- Tez No: 169272
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. MEHMET TUĞAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Yer Elektrik Özellikler, Düşey Elektrik Sondajı, Schlumberger Açılımı. IX, Geo-Electrical Characteristics, Vertical Electrical Sounding, Schlumberger Array. X
- Yıl: 2005
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Fırat Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Yapı Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 76
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi YER ALTI SU KAYNAKLARININ“TERRAMETER SAS 300C”CİHAZI İLE TESPİTİ Ahmet COŞKUN Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Yapı Eğitimi Anabilim Dalı 2005, sayfa: 66 Bu çalışmada Elazığ Fırat Üniversitesinde ve Elazığ - Malatya Yolu üzerinde bulunan arazilerin hidrojeoloji amaçlı yer elektrik özellikleri D.C. (Doğru Akım) özdirenç yöntemi, D.E.S. (Düşey Elektrik Sondajı) çalışma tekniği, Schlumberger ve Dipole - Dipole açılımları kullanılarak araştırılmıştır. Her bir D.E.S. verisi Res 2 Dinv veya ipi 2 Win yazılımı ile değerlendirilmiş, yer elektrik kesitler elde edilmiş ve yer altı yapısı belirlenmeye çalışılmıştır. Araştırma alanlarından birindeki sondaj kuyusunun jeolojik kesiti ile yer elektrik kesitin ilişkisi araştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis DETERMINATION WITH“TERRAMETER SAS 300C”INSTRUMENT OF UNDERGROUND WATER Ahmet COŞKUN Firat University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Construction Education 2005, Page: 66 In this study, the geo-electrical characteristics of the lands of Firat University and Elazig- Malatya highway are searched for hydro geological. The methods of the direct current resistivity as vertical electrical sounding technique, Schlumberger and Dipole-dipole array are used to determine these characteristics. The layer parameters are obtained by interpretation of the every curve of vertical electrical sounding with Res 2 Dinv or Ipi 2 Win software. The geological structure of the land is tried to determine by this sections. One of Bores in Firat University is compare the relationship between geo-electrical sections and geological sections of bore.