Fonksiyon serilerinin istatistiksel yakınsaklığı
The statistical convergence of functions series
  1. Tez No: 169335
  2. Yazar: BARIŞ ÖREN
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. AYŞEGÜL GÖKHAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Statistical convergent, bounded series, conditional convergence, Cauchy criteria, functional sequence, pointwise convergence. in
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fırat Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 25
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi FONKSİYON SERİLERİNİN İSTATİSTİKSEL YAKINSAKLIĞI Barış ÖREN Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim Dalı 2005, Sayfa : 22 Bu çalışma dört bölüm halinde hazırlanmıştır. Birinci bölümde; istatistiksel yakınsaklığın tarihi ile ilgili bilgi verilmiştir. îkinci bölümde; temel tanım ve teoremler verilmiştir. Üçüncü bölümde; asimptotik yoğunluk, doğal yoğunluk, istatistiksel yakınsaklık ve noktasal istatistiksel yakınsaklık tanımlan verilmiştir. Dördüncü bölümde; serilerin istatistiksel yakınsaklığı, istatistiksel yakınsak fonksiyonlar dizisi ve fonksiyon serilerinin düzgün istatistiksel yakınsaklığı incelenmiştir. Anahtar Kelimeler : İstatistiksel yakınsaklık, sınırlı seriler, şartlı yakınsaklık, Cauchy kriteri, noktasal yakınsaklık, fonksiyon dizileri ve fonksiyon serileri. II
Özet (Çeviri)
ABSTRACT M.S. Thesis THE STATISTICAL CONVERGENCE OF FUNCTIONS SERIES Barış ÖREN Fırat University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Mathematics 2005, Page : 22 This thesis consists of four chapters. In the introduction; the history of statistical convergence is presented. In the second chapter; the fundemental definitions and theorems are given. In the third chapter; the definitions of asymtotic density, natural density statistical convergence and pointwise statistical convergence are given. Finally, we have examined the statistical convergence of series, statistical convergent functions sequence and uniformly statistical convergent of functions series.