Kurumsal kaynak planlaması kapsamında microsoft axapta ile iş çözümlerine yönelik otomasyon modellerinin gerçekleştirimi
Realization of automation models for business solitions by microsoft axapta in enterprise resource planning
- Tez No: 169502
- Danışmanlar: PROF.DR. LEVENT TOKER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Kurumsal Kaynak Planlaması (Enterprise Resource Planning (ERP)), Microsoft Axapta, ERP (Enterprise Resource Planning), Microsoft Axapta
- Yıl: 2005
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 250
Özet
ÖZET KURUMSAL KAYNAK PLANLAMASI KAPSAMINDA MICROSOFT AXAPTA İLE İŞ ÇÖZÜMLERİNE YÖNELİK OTOMASYON MODELLERİNİN GERÇEKLEŞTİRİMİ CURA, Halil Onur Yüksek Lisans Tezi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Levent TOKER Haziran 2005, 235 sayfa Bu tezde, ERP sistemleri ve bu kapsamda iş çözümleri sunan Microsoft Axapta ile ilgili araştırmalar yapıldı. Temel kurulumuyla birlikte birçok işlevleri karşılayabilen Microsoft Axapta, firmalara özgü özelleştirilebilir olması ve aynı zamanda uygulama geliştirmelere uygun yapısı sayesinde yeni projelerin gerçekleştirilmesine açık bir sistemdir. ERP, organizasyon için çok ayrıntılı yönetim bilgi sistemidir. Organizasyonun çeşitli işlevlerinin hepsini birleştiren programların bütünüdür ve bilgi sistemlerini standart hale getirerek omurgasını oluşturur. Bir ERP sisteminin popüler olmasının en önemli sebebi, organizasyonun en etkili bir biçimde faaliyetlerinin devamlılığını sağlamak ve çok uzun dönem planlamalarda kullanılan analiz ve raporlama araçlarına sahip olmasıdır. Bunlarla birlikte istemci/sunucu teknolojileri üzerinde, uygulamalar ile sistem kaynaklarının en iyi şekilde kullanılmasına imkanlar sunar.
Özet (Çeviri)
VII ABSTRACT REALIZATION OF AUTOMATION MODELS FOR BUSINESS SOLUTIONS BY MICROSOFT AXAPTA IN ENTERPRISE RESOURCE PLANNING CURA, Halil Onur MSc in Computer Engineering Supervisor: Prof. Dr. Levent TOKER June 2005, 235 pages In this thesis, ERP systems and in this scope, Microsoft Axapta that presents business solutions, were researched. Microsoft Axapta supports many functions together with basic setup, that is an open system for realization of new projects by means of being customizable to companies and also its suitable structure for application developments. ERP is extremely detailed management information system for organization. It is a program union which unites all different functions of organization and constitutes backbone by getting information systems to standart condition. The most important reason of being popular of an ERP system, is that it supports to improve activities by most effective method of organization and it has analysis and reporting tools using for very long term plannings. Besides, it presents opportunities to the best using applications together with system resources on client/server technologies.