Antalya Körfezi'ndeki iki lokum balığının Saurida undsquamis (Linnaeus, 1758) ve Synodus saurus (Richardson, 1848) biyo-ekolojik özellikleri
The bio-ecological characteristics of two lizardfish Saurida undsquamis (Linnaeus, 1758) and Synodus saurus (Richardson, 1848) in Antalya bay
  1. Tez No: 169661
  2. Yazar: RAZİYE YILMAZ
  3. Danışmanlar: PROF.DR. BELGİN HOŞSUCU
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Su Ürünleri, Aquatic Products
  6. Anahtar Kelimeler: Antalya Körfezi, Synodontidae, Saurida undosquamis, Synodus saurus, biyo-ekolojik özellikler, Antalya Bay, Synodontidae, Saurida undosquamis, Synodus saurus, bio-ecological charactericitcs
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Temel Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 233
Özet
V ÖZET ANTALYA KÖRFEZİ'NDEKİ İKİ LOKUM BALİĞİNİN“Saurida undosquamis (Linnaeus, 1758) VE Synodus saurus (Richardson, 1848) ”BİYO-EKOLOJİK ÖZELLİKLERİ YILMAZ, Raziye Doktora Tezi, Su Ürünleri Temel Bilimler Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Belgin HOŞSUCU Eylül 2005, 204 sayfa Antalya Körfezi'nde Aralık 2000 - Ağustos 2003 tarihleri arasında aylık olarak balıkçı marketlerinden ve yasak dönemde paraketa ve uzatma ağları ile yakalanan örneklemeler sonucunda gerçekleştirilen bu çalışma ile Synodontidae familyası türlerinin araştırma bölgesindeki boy, ağırlık, yaş, eşey dağılımları ve oranlan, boy-yaş, ağırlık-yaş, boy-ağırlık ilişkileri, kondisyon faktörleri, beslenme komposizyonları, mortalite oranları ve üreme periyotlarını içeren biyo-ekolojik özelliklerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Araştırma periyodu süresince körfezden 749 adet Saurida undosquamis, 561 adet Synodus saurus olmak üzere familyanın iki türüne ait toplam 1310 adet birey incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
VII ABSTRACT THE BIO-ECOLOGICAL CHARACTERISTICS OF TWO LIZARDFISH“Saurida undosquamis (Linnaeus, 1758) AND Synodus saurus (Richardson, 1848) ”IN ANTALYA BAY YILMAZ, Raziye Ph. D., Department of Hydroblology supervisor: Prof. Dr. Belgin HOŞSUCU September 2005, 204 pages In this study, speciemens of the Synodontidae family were collected monthly from the fisheries market and caught from longlines and gillnets in forbidden times carried out between October 2000 - August 2003 in Antalya Bay, in order to determine of some bio-ecologic characteristics that includes their lenght, weight, age, sex ratios, lenght-age, weight-age, lenght-weight relationships, condition factors, diet compositions, mortality ratios and spawning periods. During the research period, totally 1310 individuals, 749 Saurida undosquamis, 561 Synodus saurus, were investigated in two species belong to the this family.