Denizli ili likenlerinin taksonomisi ve ekolojisi
Taxonomy and ecology of lichens of Denizli province
- Tez No: 169679
- Danışmanlar: DOÇ.DR. ATAKAN SUKATAR
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Denizli, Türkiye, liken, flora, Denizli, Turkey, lichen, flora
- Yıl: 2005
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 251
Özet
V ÖZET DENİZLİ İLİ LİKENLERİNİN TAKSONOMİ8İ VE EKOLOJİSİ ŞENKARDEŞLER, Ayhan Doktora Tezi, Biyoloji Bölümü, Botanik Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Atakan SUKATAR Ekim 2005, 237 sayfa Bu çalışmada Türkiye'de günümüze kadar yapılan çalışmalar ayrıntılı olarak değerlendirilmiş, ardından araştırma bölgesi coğrafî, jeolojik ve iklimsel açıdan kapsamlı olarak tartışılmıştır. Denizli ilinde 128 istasyondan yapılan örnekleme sonucunda 138 liken türünün yayılış gösterdiği belirlenmiştir. Bunlardan Aspicilia verruculosa Kremp. Türkiye için, 1 15 tür ise Denizli ili için yeni kayıttır. Bulunan türlere ait 1946 sinonim belirlenmiştir. Ayrıca her bir türün ekolojik özellikleri verilmiştir.
Özet (Çeviri)
VII ABSTRACT TAXONOMY AND ECOLOGY OF LICHENS OF DENİZLİ PROVINCE ŞENKARDEŞLER, Ayhan PhD. in Biology Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Atakan SUKATAR October 2005, 237 pages In this study, papers involved with lichens of Türkiye are explained in detail fellowed by discussions of geology, ecology and climate of the research area. A total of 138 lichen species colected from 128 station were reported. Aspicilia verruculosa Kremp. is new to Turkey whereas 115 species are new to Denizli. 1946 synonymes were given. Besides ecological properties of each species was given.