Aşırı konsolide killerdeki kazık davranışlarının arazi ölçümleri ve numerik analizlerle karşılaştırılması
Comparison of in situ measurements and numerical analysis of piled rafts in overconsolidated clay
  1. Tez No: 170725
  2. Yazar: İLKNUR AĞLAMIŞ ÇEVİK
  3. Danışmanlar: PROF.DR. MUSTAFA TUNCAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Nümerik Modelleme, analiz, kazıklı radye temel, oturma, zemin-yapı etkileşimi, Numerical Modelling, analysis, piled raft foundations, settlement, soil-structure interaction 11
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Anadolu Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 149
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi AŞIRI KONSOLİDE KİLLERDEKİ KAZIK DAVRANIŞLARININ ARAZİ QLÇÜMLERÎ VE NÜMERİK ANALİZLERLE KARŞILAŞTIRILMASI İLKNUR AĞLAMIŞ ÇEVİK Anadolu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliğe Anabilin» Dalı Danışman: Prof. Dr. Mustafa TUNCAN 2005, 130 sayfa Bu çalışmada, geleneksel kazıklı temellere alternatif olarak ortaya çıkan kazıklı radye temeller incelenmiş ve bu temeller ile ilgili hesap yöntemleri verilmiştir. Bu amaçla, aşırı konsolide killi zeminlere oturan Westend 1 ve Messe-Torhous yapılarına ait kazıklı radye temeller, sonlu elemanlar yöntemi ile iki boyutlu elosto-plastik analiz yapabilen PLAXIS programı ile analiz edilmiştir. PLAXIS'den elde edüen sonuçlar, literatürde verilmiş olan arazi sonuçları ile karşılaştırılmış ve uyumlu sonuçlar elde edilmiştir. Ayrıca, Westend 1 yapısı için elde edilen sonuçlar, literatürden elde edilen 8 farklı analiz yöntemi ile kıyaslan mistir. Sonuç olarak, PLAXIS'den elde edilen sonuçların, arazi ölçüm değerlerine yakın değerler olduğu görülmüştür.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master of Science Thesis COMPARISON OF IN SITU MEASUREMENTS AND NUMERICAL ANALYSES OF PILED RAFTS IN OVERCONSOLIDATED CLAY İLKNUR A?LAMIS-ÇEVDL Anadolu University Graduate School of Sciences Civil Engineering Program Supervisor: Prof. Dr. Mustafa TUNCAN 2005, 130 pages In this study, piled raft foundations as an alternative of traditional piled foundations are examined and calculation methods about these foundations are given. For this purpose, two piled raft foundations of the buildings Westend 1 and Messe-Torhous, which lies on overconsolidated clay, are solved with PLAXIS, which can carry out two-dimensional elosto-plastic analysis based on finite-elements methods. The results obtained from PLAXIS have been compared with the in situ measurements and good agreement obtained. Additionally, for Westend 1, the results achieved with the finite-element analysis are compared with the results achieved with eight different analysis methods. As a result, it is observed that the results obtained from PLAXIS are very closed to the results measured from in-situ testing