Makine teknolojilerinin internet üzerinden eğitimi için bir uygulama: Yorulma dersinin online öğretimi
An application for the education of machine technologies on intenet: Online education of fatique
  1. Tez No: 170781
  2. Yazar: GÜNEL YILMAZ
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. MUHAMMET YÜRÜSOY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Teknik Eğitim, Mechanical Engineering, Technical Education
  6. Anahtar Kelimeler: Yorulma, makine teknolojileri, online eğitim, internet, web tasarımı
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Afyon Kocatepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 101
Özet
Bu çalışmada internet üzerinden eğitim materyallerini geliştirici ve katkı sağlayıcı araştırma yapılarak yorulma dersinin öğretimi için bir web tasarımı gerçekleştirilmiştir. Yorulma dersinin içeriği ile ilgili yazılı, deneysel, video, çoklu ortamlarla hazırlanmış veriler elde edilerek gerekli yazılım ve programların kullanımı ile dersin görsel kısmı tamamlanmıştır. Tasarımı gerçekleştirilen yorulma dersi satın alınan web alam içerisinde belirlenen alan adı ile internet ortamında kullanıcıların kullanımına açılmıştır. Yapılan ders sunumuyla lisans ve yüksek lisans öğrencileri hedeflenerek internet üzerinden eğitimin etkili kullanılması amaçlanmıştır. Bu amaçla farklı ortamlarda öğrenme imkanı sunan internet etkili bir şekilde kullanılmıştır. Sonuç olarak internet ortamında yorulma dersinin öğretimi ile kullanıcılara istenilen bilgiler verilmiştir. Yapılan sınavlar ve verilen ödevler ile öğrencilerin ölçülmesi sağlanmıştır. Kullanıcıların da katılımının sağlanmasıyla ders aktif bir hale getirilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study a web page, that will be used in teaching fatigue subject, has been designed by making a search on internet about developing and contributing to education materials after getting datas which is provided with experiments, videos, writings and multimedia, the visual part of the subject has been completed with the usage of requred software and programs. This designed web page has been preseted to the usage of end users with the purchased web freld name. The mass target of presentation of the subject is graduate and under graduate students and the aim of this presentation is using internet effectively about the education of subject. The aim of these workings is using internet, which is providing different learning environments, effectively. As a conclusion, with the teaching of fatigue subject on the internet environment, required information can be given to users, feedbacks from students can be provided by exams and assignments given to them and with the participation of users, subject has become interactive. Keywords : Fatique, machine technologies, online education, internet, web design