Immobilization of tyrosinase in polysiloxane/polypyrrole copolymer matrices
Tyrosinazın polisiloksan/polipirol kopolimer matrislerinde immobilizasyonu
  1. Tez No: 172273
  2. Yazar: AHU ARSLAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. LEVENT KAMİL TOPPARE
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kimya, Chemistry
  6. Anahtar Kelimeler: Immobilizasyon, tirosinaz, iletken kopolimerler, polisiloksan, enzim elektrod, Immobilization, tyrosinase, conducting copolymers, polysiloxane, enzyme electrode IV
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 72
Özet
ÖZ TYROSÎNAZIN POLÎSİLOKSAN/POLİPIROL KOPOLİMER MATRİSLERİNDE ÎMMOBİLİZASYONU Arslan, Ahu Yüksek Lisans, Kimya Bölümü Tez Yöneticisi : Prof. Dr. Levent Toppare Ocak 2006, 58 sayfa Tyrosinazın pirolle fonksiyonlandırılmış polidimetilsiloksan/polipirol (PDMS/PPy) iletken kopolimeri içerisinde immobilizasyonu elektrokimyasal polimerizasyon ile başarıldı. Polisiloksan/polipirol/tyrosinaz elektrodu enzimin iletken matris içerisine elektrokimyasal kopolimerizasyon sırasında tutuklanması ile yapıldı. Maximum reaksiyon hızı ÇVmax) ve Michaelis-Menten sabiti (Km) immobilize edilmiş enzim için araştırıldı. Enzim elektrodlan iki farklı elektrolit/çözücü sisteminde hazırlandı, p-toluen sulfonik asit ve sodium dodesil sülfat destek elektrolitlerinin enzim aktivitesi ve film morfolojisi üzerindeki etkisi araştırıldı. Enzim elektrodları için sıcaklık ve pH optimizasyonu, kullanım ve saklama kararlılığı araştırıldı. Siyah ve yeşil çay içerisindeki fenolik içeriği enzim elektrodları kullanılarak tayin edildi.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT IMMOBILIZATION OF TYROSINASE IN POLYSILOXANE/POLYPYRROLE COPOLYMER MATRICES Arslan, Ahu M.Sc, Department of Chemistry Supervisor : Prof. Dr. Levent Toppare January 2006, 58 pages Immobilization of tyrosinase in conducting copolymer matrices of pyrrole functionalized polydimethylsiloxane/polypyrrole (PDMS/PPy) were achieved by electrochemical polymerization. The polysiloxane/polypyrrole/tyrosinase electrode was constructed by the entrapment of enzyme in conducting matrices during electrochemical copolymerization. Maximum reaction rate (Vnax) and Michaelis- Menten constant (Km) were investigated for immobilized enzyme. Enzyme electrodes were prepared in two different electrolyte/solvent systems. The effect of supporting electrolytes, p-toluene sulfonic acid and sodium dodecyl sulfate on the enzyme activity and film morphology were determined. Temperature and pH optimization, operational stability and shelf-life of enzyme electrodes were also examined. Phenolic contents of green and black tea were determined by using enzyme electrodes.