Fotoakustik spektroskopi
Photoacoustic spectroscopy
  1. Tez No: 172582
  2. Yazar: BÜLENT ERDOĞAN
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. BURHAN DAVARCIOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Fotoakustik, Yayma, Soğurma, Temel Hal. III, Photoacoustic, Emission, Absorption, Ground State. IV
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Niğde Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 128
Özet
ÖZET FOTO AKUSTİK SPEKTROSKOP! ERDOĞAN, Bülent Niğde Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fizik Anabilim Dalı Danışman: Yrd. Doç. Dr. Burhan DAVARCIOĞLU Haziran 2006, toplam 1 12 sayfa Gelişen teknoloji ile birlikte bilimsel açıdan oldukça önemli bir yere sahip olan Fotoakustik Spektroskopi, birçok endüstriyel çalışmada tahribatsız test ve muayenelerde yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Yapılan bu tezde, Fotoakustik Spektroskopi'nin teorisi üzerine çalışma yapılarak kullanım alanları ve uygulamadaki yeri ile bu spektroskopinin diğer spektroskopik metodlardan üstün olan yönleri belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
SUMMARY PHOTOACOUSTIC SPECTROSCOPY ERDO?AN, Bülent Niğde University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Physics Supervisor: Asst. Prof. Dr. Burhan DAVARCIO?LU June 2006, total 112 pages Photoacoustic Spectroscopy is one of the most important spectroscopies used in technologies and research laboratories and it is especially used as a non destructive testing methods in analyzing the materials. In this thesis, theory of Photoacoustic Spectroscopy was studied, the fields that this spectroscopy is applied was determined and the advantages of this spectroscopy were compared with the other type of spectroscopies.