Halkla ilişkilerde bir iletişim aracı olarak sponsorluk ve kurum imajı oluşturmadaki rolü ve önemi, bir uygulama
  1. Tez No: 172702
  2. Yazar: ENGİN AKDEMİR
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. ŞULE ÇERİK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Halkla ilişkiler, kurum imajı, sponsorluk, Public relations, corporate image, sponsorship
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 156
Özet
ÖZET Sponsorluk kavramına ve kurum imajına şirketlerce önem verildiği, şirketlerin kurum imajlarım geliştirmek ve çeşitli aktivitelere sponsor olabilmek için yaptıkları büyük yatırımlardan ve gerçekleşen sponsorluk etkinliklerinin artan sayısından bellidir. Ancak, sponsorluk ve kurum imajı arasındaki ilişki hakkında çok az şey bilinmektedir. Bu tez çalışmasının amacı, sponsorluk ve kurum imajı arasındaki ilişkiyi incelemektir. Çalışmada Yıldız Teknik Üniversitesi'nde lisans öğrencilerine yönelik olarak yapılan alan araştırmasına yer verilmiştir. Araştırmada tanımlayıcı araştırma yöntemi kullanılmıştır. Anketlerden elde edilen verilerin çözümlenmesinde ise SPSS 11.5 programı aracılığıyla frekans analizi, chi-square testi ve kruskal-wallis testleri kullanılmıştır. Araştırma sonucunda kurum imajı ile sponsorluğun yararlan arasında anlamlı bir ilişki bulunmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Increasing number of achieved sponsored activities and to invest in large amounts in order to be a sponsor for various activities to build and improve corporate image indicates a company's desire priority for the term sponsorship corporate image. However relationship beetween corporate image and sponshorship is not clearly known. The aim of the study is to investigate the relationship between sponsorship and corporate image. The study is based upon field research on university students at Yıldız Teknik Üniversitesi. Descriptive methods were used in this research. Data were collected by questionnaires and analysed by SPSS 11.5 programme via computer. The frequency, chi-square tests and kruskal-wallis tests are used. According to the findings, it can be said that there is a significant relationship between sponsorship benefits and corporate image.