Terörün sosyal boyutları, Türkiye'de terör, PKK örneği
Social dirnensions of terror, terror in Turkey, PKK example
- Tez No: 172854
 - Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. KAZIM YILDIRIM
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Sosyoloji, Sociology
 - Anahtar Kelimeler: Terör, Terörist, Terörizm, Dünya'da ve Türkiye'de Terör, PKK Terör Örgütü, Terörle Mücadele vi, Terror, terrorist, terrorism, terror in world and Turkey, PKK terror organization, struggle of terrorism Vll
 - Yıl: 2006
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: Sakarya Üniversitesi
 - Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Sosyoloji Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 107
Özet
SAÜ, Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisans Tez Özeti Tezin Başlığı:“Terör'ün Sosyal Boyutları, Türkiye'de Terör (PKK Örneği)”Tezin Yazarı: Zeynep Bostancıoğlu Danışman: Yrd.Doç.Dr. Kazım YILDIRIM Kabul Tarihi: 06/02/2006 Sayfa Sayısı: VI (Ön Kısım) + 100 (Tez) Anabilimdalı: Sosyoloji Bilimdalı: Sosyoloji Terörizm,siyasi amaç uğruna korku ve dehşet salma olarak tanımlanabilir.Dünyada hemen her ülke dönem dönem terör olaylarına maruz kalmıştır.İnsanlık var olduğu sürece de terör olayları devam edecektir.Toplum içerisinde yaşanan bir olay olma özelliği sebebiyle terörizm,sosyal yaşamın her alanını etkilemektedir. Bu çalışmanın araştırma problemi olarak; terör,terörizm ve terörist kavramlarının tanımları yapılmış,terör olaylarının nedenleri ve sonuçları ile dünyada ve Türkiye'de yaşanan terör olayları-özellikle PKK terör örgütü-üzerinde durulmuş, terörle mücadele hakkında bilgi verilmiş ve alternatif çözüm önerileri oluşturulmaya çalışılmıştır. Araştırma yapılırken veri edinmede“kaynak tarama metodu”kullanılmıştır.Ayrıca Terörle Mücadele Şube Birimi ile de görüşülmüş ve edinilen bilgiler tez içerisinde gerekli görülen yerlerde değerlendirilmiştir. Bu çerçevede yapılan çalışma sonucunda, terörün basit şiddet eylemleri şeklinde başlayıp tüm toplumu derinden sarsan büyük çapta zarar verici eylemler haline dönüştüğü ortaya çıkarılmış,terör hareketlerinin başka devletlerce de desteklendiği, bunun engellenebilmesi için ekonomik,sosyal ve siyasi stratejilerin geliştirilip birlikte uygulamaya koyulmasının gerekliliği üzerinde durulmuştur
Özet (Çeviri)
Sakarya University Institute Of Social Sciences Abstract of Master's Title of the Thesis:“Social Dimensions of Terror, Terror tn Turkey, (PKK Example)”Author: Zeynep Bostancıoğlu Supervisor: Assoc.Prof.Dr. Kazım Yıldırım Date: 06/02/2006 Nu.of Pages:VI (pre text) + 1 00 (main body) Department: Sociology Subfield: Sociology Terrorism is a event which political aims via fear and terror in social life.Almost every country in the world,sometimes to be exposed to terror events.Because of social characters of terrorism,terror events are effect social life. The research problem of this study, describe of terror terrorism and terrorist, causes of and results of terror events and terror events of world and Turkey- especially PKK terror organization-struggle of terror and to form alternative solution suggestion. During the research,use to literature review for to obtain information, in addition to talk over with“Struggle of Terrorism Department”and get information is evaluation of necessary position in the thesis. Within this framework,at the end of the research; terror is begin simply fear action but then this events are change as big and harmful events.Terror events are support the other countries.Turkey must develop economical,social and political strategies for prevent terror events.