Diferensiyel denklemlerin salınım teorisi üzerine
On oscillation theory of differential equations
  1. Tez No: 177702
  2. Yazar: KEVSER KÖMÜRCÜ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. PAKİZE TEMTEK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Salınımlılık, Salınımsızlık, Salınımlı Çözümler, Salınımsız Çözümler, Diferensiyel Denklemler, Oscillation, Nonoscillation, Oscillating Solutions, Nonoscillation Solutions, Differential Equations
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 64
Özet
Bu çalısmada, ikinci ve üçüncü mertebeden lineer olmayan diferensiyel denklemlerin çözümlerinin salınımlı ve salınımsız davranısları incelenecektir. Tez üç bölümden olusmaktadır. Birinci bölümde, temel tanım ve kavramlara yer verilecektir. 5kinci bölümde, belli yapıya sahip ikinci mertebeden lineer ve lineer olmayan diferensiyel denklemlerin salınımı incelenecektir. Son olarak üçüncü bölümde, üçüncü mertebeden lineer olmayan diferensiyel denklemlerin çözümlerinin davranısı ile ilgili bazı kriterler ifade ve ispat edilecektir.
Özet (Çeviri)
In this study, we is deal with oscillatory and nonoscillatory behaviour of solutions of the second and third order nonlinear differential equations. This thesis consists of three chapters. In the first chapter, it is given the basic concepts. In the second chapter, we deal with oscillation of solution of linear and nonlinear the second order differential equations. Finally in the third chapter, some criteria related to behaviour of solutions of the third order nonlinear differential equations were examined.