İdeal topolojik uzaylarda bazı genel kapalı kümeler ve sürekli fonksiyonlar
Some generalized closed sets and continuous functions in ideal topological spaces
  1. Tez No: 178222
  2. Yazar: ÜMİT KARABIYIK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AYNUR KESKİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: İdeal, Ig-kapalı küme, rIg-kapalı küme, O* -kapalı küme, topolojik uzay, ideal topolojik uzay, sürekli fonksiyon, Ideal, Ig-closed set, rIg-closed set, O* -closed set, topological space, ideal topological space, continuous function
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 41
Özet
Bu çalışma iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde genel topolojideki bazı kapalı kümeler ve g-kapalı kümeler ile rg-kapalı kümelerin tanımları verilerek aralarındaki ilişkiler incelendi. Lokal fonksiyon ve ideal topolojik uzay tanımları kullanılarak söz konusu kümelerin ideal topolojik uzaylardaki karşılıkları olan; Ig-kapalı, rIg-kapalı, T*-kapalı[9], *-perfect[7], O*-kapalı, regüler kapalı[13], regüler I-kapalı[25] kümeleri ve aralarındaki ilişkileri inceledik. Bu kümeler arasında yeni özellikler elde ettik.İkinci bölümde ise ilk bölümde incelenen kümeler yardımıyla; g-sürekli[2], rg-sürekli[19], Ig-sürekli, rIg-sürekli, O* -sürekli, Ic-sürekli, RC-sürekli[22], RIC-sürekli[12], completely sürekli[1], perfectly sürekli[17], perfectly rg-sürekli[20], perfectly rIg-sürekli, strongly sürekli[15], strongly I-sürekli, strongly rg-sürekli[20], strongly rIg-sürekli fonksiyonlar tanımlanarak aralarındaki ilişkileri inceledik ve bu fonksiyonlar arasında yeni özellikler elde ettik.Ayrıca; incelediğimiz küme çeşitleri ve sürekli fonksiyonlarla ilgili yapıla gelmiş çalışmaları da kullanarak çalışmamızın özetini oluşturan bir diyagram elde ettik.
Özet (Çeviri)
This study consists of two chapters. In the first chapter; some general topological closed sets and g-closed sets with rg-closed sets definitions has been given connections between them has been examined. I have examined and have got new properties locally function definition and ideal topological space definition has been given these sets ideal topological spaces equivalent;Ig-closed, rIg-closed, T* -closed [9], *-perfect[7], O* -closed, regular closed [13], regular I-closed [25] sets and their connection between them.In the second chapter by means of which have been examined inthe first chapter; g-continuous[2], rg-continuous [19], Ig-continuous, rIg-continuous, O* - continuous, Ic-continuous, RC-continuous [22], RIC-continuous [12], completely continuous [1], perfectly continuous [17], perfectly rg-continuous [20], perfectly rIg-continuous, strongly continuous [15], strongly I-continuous, strongly rg-continuous [20], strongly rIg-continuous continuous functions has been defineted connections bet ween them have been examined and got new properties bet ween these functions.In addition to these, sets that I have examined studyings which have been done for the continuous functions is used, we drew a diagram that is existed its summary.