İdeal topolojik uzaylarda hemen hemen karşıt S-G sürekli fonksiyonlar üzerine
On almost contra S-G continuous functions in ideal topological spaces
- Tez No: 577092
- Danışmanlar: PROF. DR. AYNUR KESKİN KAYMAKCI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: düzenli açık küme, g-kapalı küme, hemen hemen karşıt g-sürekli, ideal, ideal topolojik uzay, S-g-kapalı küme, almost contra g-continuous, g-closed set, ideal, ideal topological space, regular open set, S-g-closed
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Topoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 33
Özet
Bu tez çalışması, hemen hemen karşıt S-g-sürekli fonksiyonlar hakkında genel bilgi sahibi olmak için yapıldı. Bu çalışma iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm üç alt bölümden oluşmaktadır. Birinci kısımda; genel topolojik uzaylardaki bazı kümelerin tanımlarını ve karakterizasyonlarını ele aldık. İkinci kısımda, ideal topolojik uzayları ve bu uzaydaki bazı kümelerin tanımlarını inceledik. Ayrıca verilen kümeleri birbiri ile karşılaştırdık ve aralarındaki ilişkileri diyagramla ile gösterdik. Üçüncü kısımda ise bazı sürekli fonksiyonların tanımlarını verdik ve bu fonksiyonlar arasındaki ilişkileri elde ettik. İkinci bölümde ise ilk olarak mk-açık küme tanımlanarak bazı özellikleri verildi. Bu kümenin hem açık hem kapalı kümeden daha zayıf ve * -kapalı küme ve açık kümeden daha güçlü bir küme olduğu gösterildi. Daha sonra S-g-kapalı kümeler yardımıyla hemen hemen karşıt S-g-sürekli fonksiyon kavramını tanımladık ve karakterizasyonlarını elde ettik. Ayrıca hemen hemen S f -sürekli, karşıt R-S dönüşüm, düzenli *-bağlantılı küme, (,s)-S-sürekli tanımları da verildi. Daha sonra bulunan bu tanımlar karşılaştırılarak diyagramla gösterildi.
Özet (Çeviri)
This study is consist of two section. First section is consist of three subsection. In first subsection, we have taken definitions of some sets in general topology. In second subsection, we have investigated ideal topological spaces and definitions of some sets in this space. Besides, we have given sets and denoted their among relations in diyagram. In third subsection, we have given definitions of some continuous functions and taken relations among of them. In second section, firstly we have defined the concept of mk-open set and obtained some properties of it. It is weaker than clopen set and stronger than both * -closed set and open set. We have introduced the notion of almost contra S-g-continuous functions by using the concept of S-g-closed sets and obtained some characterizations of it. Besides, we have given definitions of the notions of almost Sf - continuous (resp. contra R-S-map, regular *-connected set, (,s)-S-continuous) by using Sf - (resp. regüler S-closed, mk-open, * -closed) set. Then, we have obtained one diagram is consist of relations among these definitions.