İskenderun Demir Çelik Fabrikası A.Ş'de kalite kontrol uygulamaları
The aplication of quality control in Iskenderun Iron-Steel Factory
- Tez No: 178473
 - Danışmanlar: PROF. DR. OKTAY BAYAT
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Maden Mühendisliği ve Madencilik, Mining Engineering and Mining
 - Anahtar Kelimeler: Yerli Cevher, İthal Cevher, Yüksek Fırın, Demir Cevheri Özellikleri, Turkish Ore, Export Ore, Blast Furnace, Iron Ore Properties
 - Yıl: 2008
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: Çukurova Üniversitesi
 - Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Maden Mühendisliği Bölümü
 - Bilim Dalı: Maden Mühendisliği Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 110
Özet
Bu çalışmada, bir kısım yerli cevherin kimyasal, fiziksel ve metalurjik özellikleri, ithal edilen cevherlerin bu özellikleri ile karşılaştırılmıştır. Karşılaştırma sonunda yerli cevherlerin kimyasal ve fiziksel özelliklerinin iyileştirmesi gerektiği gözlenmiştir. Metalurjik özellikler açısından ise yerli parça cevherlerin, ithal cevherlerle rekabet edecek değerlerde olduğu görülmüştür. Ayrıca bu çalışmada karşılaştırma sonuçlarına ve entegre tesislerdeki gözlenen değişikliklere bağlı olarak, yerli cevherlerin yüksek fırında kullanım miktarını artırabilmek için çeşitli önerilerde bulunulmuştur.
Özet (Çeviri)
In this study, chemical, physical and metallurgical properties of some domestic iron ore are compared with the import iron ore properties. After this comparison, it?s seen that the chemical and physical properties of the domestic iron ore must be improved. The metallurgical properties of both ores seem to be same. Moreover in this study, according to comparison parameters and integrated plants changes, to increase the amount and usage of domestic iron ores in blast furnace is given as an advice.