Real time monitoring of electrocardiography and blood volume using rtai on linux
Real tıme linux kullanılarak kardiyografi ve kan basıncının gerçek zamanlı izlenmesi
  1. Tez No: 178499
  2. Yazar: FIRAT KUMRU
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. SAMİ ARICA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Gerçek Zamanlı, Veri Toplama, Linux Elektrokardiyogram, Kan Basıncı, Linux, Real Time Application Interface, Electrocardiogram, Blood Pressure, Data Acquisition
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 72
Özet
Bu çalışmada, elektrokardiyografi (EKG) sinyalleri ve Kan Basıncı (KB) sinyalleri alınarak Linux Real Time Application Interface (RTAI) ile okunarak izlenmiştir. Real Time Application Interface Linux işletim sistemi tarafından sağlanan , Linux' a gerçek zamanlı özellik kazandıran bir uygulamadır. EKG ve KB sinyalleri gürültüden temizlenmek ve yükseltilmek amacıyla yükseltici ve filtre sistemine uygulnmıştır. Temizlenen sinyaller 12 bit 1000 Hz Advantech veri toplama kartı ile bilgisayar ortamına aktarılmıştır. Geliştirilen yazılım ile sistolik ve diastolik kan basınç değerleri, EKG sinyalinin tepe nokta değerlerinin aralıkları gözlemlenebilmektedir. Yazılım RTAI fonsiyonları ve C fonksiyonlarından oluşturulmuştur.
Özet (Çeviri)
In this study, Real Time reading and monitoring of Electrocardiography (ECG) and Blood Pressure (BP) have been implemented with the Real Time Application Interface (RTAI) on Linux operating system. The Real Time Application Interface supported by linux is used to provide real time concept. The installation and running of RTAI are also explained. The ECG and BP signals have been applied to instrumentation amplifiers and filters to clear and to amplify the signal. This clear signal is acquired by an Advantech data acquisition card which has 12 bit resolution at 1000 Hz. Software has been developed for analyzing signals. The changes of systolic and diastolic pressure and the R points interval of ECG have been observed. The baroreceptor sensitivity (BRS) has been calculated. The RTAI functions and C programming language have been used in the software.