Radyo frekans (RF) yöntemi ile araç tanıma ve kontrol sistemlerinin tasarım ve geliştirilmesi
Desining and developing of the vechile recognition control systems by using RF method
- Tez No: 178827
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. CEMİL SUNGUR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Araç takip sistemi, GPS, Mikrodenetleyici, Vehicle tracking system, GPS, Microcontroller
- Yıl: 2008
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektronik ve Bilgisayar Sistemleri Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 123
Özet
Bu çalışmada GPS sisteminin bir fonksiyonu olan istenilen herhangi bir araç yada nesnenin konumunun ve yerini belirleme işlevinin yerine kullanılabilecek çok daha ekonomik kullanışlı ve işlevsel, RF sinyaller kullanılarak araç tanıma, takip ve konum belirleme sistemi gerçekleştirilmiştir.Elde edilen sonuçlar gerçekleştirilen sistemin araç yer ve konum belirlenmesinde GPS sisteminin yerine kullanılabileceğini gösterilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, defination of a vehicle, tracking and position determination by the use of RF signals is made. The system formed by RF signals is more economic, useful and functional and it can be used instead of any vehicle?s and object?s position and place determination function, related with GPS system.The results of the study shows that the system can be used instead of GPS system for determination of the place and position of a vehicle.