Indefinite t- manifoldların lightlike hiperyüzeylerinin geometrisi üzerine
On the geometry of lightlike of hypersurfaces of indefinite T-manifolds
- Tez No: 179002
- Danışmanlar: PROF.DR. ALİ GÖRGÜLÜ, YRD. DOÇ. DR. CUMALİ EKİCİ
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Indefinite T-Manifold, Kontakt Geometri, Umbilik Lightlike Hiperyüzeyler, T-Uzay Form, Indefinite T-Manifold, Contact Geometry, Umbilik Lightlike Hypersurface, T-space form
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Geometri Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 69
Özet
Bu tez beş bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm, giriş kısmına ayrılmıştır. İkinci bölümde, çalışma için gerekli kavramlar verilmiştir. Üçüncü bölümde indefinite T-manifoldların lightlike hiperyüzeyleri incelenmiş ve indefinite T-manifoldların lightlike hiperyüzeylerinin bazı temel özellikleri ile birlikte dağılımların integrallenebilirliği incelenmiştir. Dördüncü bölümde indefinite T-uzay formlarının lightlike hiperyüzeylerinin hangi koşullarda var olmadığı incelendi. Son bölümde ise indefinite T-uzay formlarının total umbilik lightlike hiperyüzeyleri incelenmiş ve Ricci eğriliğinin simetrik olması için gerekli koşullar bulunmuştur.
Özet (Çeviri)
This thesis consists of five chapters. The first chapter is devoted to a brief history of complementary frame manifolds. The second chapter deals with the preliminaries, definitions and necessary theorems. In the third chapter, some structures on indefinite T-manifolds and integration of distributions are investigated. In the fourth chapter, conditions of non-existence of lightlike hypersurfaces of T-space form are examined. Finally in the fifth chapter, lightlike hypersurfaces of total umbilic hypersurfaces of indefinite T-manifolds are investigated, and some necessary conditions of indefinite T-space form are given for Ricci curvature.