Fen öğretmenlerinin öğretim yöntem ve tekniklerini kullanma yatkınlıkları
Determination the level of use of teaching methods and techniques by science education teachers
  1. Tez No: 179372
  2. Yazar: ALİ İHSAN BİNLER
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MUZAFFER ALKAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Fen Bilgisi Ögretmenleri, Ögretim Yöntem ve Teknikleri, Science Education Teachers, Teaching Methods and Techniques
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kafkas Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İlköğretim Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 65
Özet
Bu tez çalısmasının amacı; fen bilgisi ögretmenlerinin ögretim yöntem ve tekniklerini kullanma düzeylerinin belirlenmesi ve egilimlerinin hangi düzeyde oldugunun tespit edilmesidir. Çalısmada Kars ili merkezinde ve kırsal alanlarında görev yapan fen bilgisi ögretmenleri ele alınmıstır. Bu ögretmenlere ögretim yöntem ve tekniklerine iliskin anket soruları sorulmus ve cevaplar degerlendirilmistir. Arastırmanın istatistiksel olarak geçerlilik-güvenilirlilik çalısması yapılmıs ve istatistiksel hesaplamalar SPSS programında gerçeklestirilmistir. Çalısmanın verileri dikkate alındıgında bazı ögretim yöntem ve tekniklerinin uygulanmasında yetersizlikler saptanmıs ve bazıları da fen dersleri için uygun bulunmamıstır.
Özet (Çeviri)
The main aim of this study is to determine the level of use of teaching methods and techniques by science education Teachers, and their tendencies. The sample of this study is science Teachers who are employed in the schools located in Kars city center and in rural areas. A questionaire were applied to those Teachers, which included questions about teaching methods techniques and thus data were collected. The validity and reliability of the research were checked statistically and statistical calculations were made through SPSS program. The data of this study indicate that there are deficiences in applications of some teaching methods and tehniques and it is also found that some of these methods and techniques were not suitable for science courses.