Taşımalı sistemin ilköğretim okulu öğrencilerinin fen başarılarına bilişsel, duyuşsal ve psiko-motor davranış açısından etkisi
The effects of transporting system to elementary education student's science success from the point of view to cognitive, sensitive and physco-motor behaviour
  1. Tez No: 179373
  2. Yazar: VİLDAN BOĞUŞLU
  3. Danışmanlar: PROF.DR. HAYDAR YÜKSEK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Tasımalı sistem, fen basarıları, bilissel-duyussal ve psikomotor davranıslar, Transporting system, science success, cognitive-sensitive and physco-motor behavior
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kafkas Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İlköğretim Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 63
Özet
Bu tez çalısmasının amacı; Tasımalı Sistemin lkögretim Okulu Ögrencilerinin Fen Basarılarına Bilissel, Duyussal ve Psiko-Motor Davranıs Açısından Etkisinin incelenmesidir. Çalısmada Bayburt linde tasımalı egitim gören ögrenciler ele alınmıstır. Bu ögrencilere tasımalı sistemin etkilerini içeren 24 anket sorusu sorulmus ve elde edilen veriler degerlendirilmistir. Verilerin istatistiksel hesaplamaları SPSS programında yapılmıstır. Çalısmadan elde edilen veriler, tasımalı egitimin ögrenci basarıları açısından etkili oldugunu ve büyük ölçüde amacına ulastıgını göstermistir. Özellikle bilissel ve duyussal alanda ögrencilerin basarıları üst düzeydedir.
Özet (Çeviri)
The aim of this study is that investigation of the effects of transporting system to elementary education student?s science success from the point of view to cognitive, sensitive and physco-motor behavior. In this study, students whose educating in Bayburt City were considered. 24 poll questions were asked to these students. These questions were about the transporting system and obtained data were evaluated. Statistical calculation of data were done SPSS program. Obtained data from this study had been shown that transporting system have been effective from the point of view student?s success. Especially student?s cognitive and sensitive success was found high level.