Development of a wireless transmission module for Modbus applications
Modbus uygulamaları için kablosuz modül geliştirilmesi
  1. Tez No: 179540
  2. Yazar: OSMAN TÜRKKAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ALİ KARA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Kablosuz Bilgi Aktarımı, Modbus Protokolü, RSSI, RF Modül, Wireless Data Communication, Modbus Protocol, RSSI, RF Module
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Atılım Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 79
Özet
RF modülleri endüstriyel kontrol sistemlerinde pek çok uygulama alanları bulmaktadır. Bu tez çalışmasında RF modül tasarımı ve uygulaması analiz edilerek gerçeklenmiştir. Bu calışma sistem mimarisi, RF modülünün tasarımı, haberleşme performansı ve maliyeti hakkında bilgi vermektedir. Tasarım aşamasında basitlik ve düşük maliyet göz önünde tutulmuştur. Uygulama problemleri açıklanarak çüzümleri sunulmuştur. Çeşitli RF modul tasarımları örneklenmiş ve karşılaştırılmıştır.Sistemin denenmesi için iki senaryo uygulanmıştır. Bunlar iki noktalı ağ topolojisinde denenmiş ve performansları saha testleriyle ölçülmüştür. Bu tez çalışmasının içeriğinde de olan test sonuçları sistemin toplam performansını ortaya çıkarmıştır.
Özet (Çeviri)
RF Modules find many applications areas in industrial control systems. This thesis aims to analyze design and implementation of an RF module. This study presents the system architecture, the design of the RF module, the communication performance and the estimated cost in detail. Simplicity and low-cost design are the main objectives. The challenges and problems in the design and implementation phases are described and solutions are proposed. Various RF module design examples and comparisons are outlined.There are two scenarios for testing of the system. These are implemented on a two-point network and their performance is measured in field trials. The test results which are also included in this thesis reveal the system overall performance.