Yatarak tedavi gören şizofreni hastalarının negatif belirtilerinin RFID teknolojileri ile ölçülebilirliğinin değerlendirmesi
Negative symptoms observed on schizophrenic patients cured in hospital with RFID technology
- Tez No: 179837
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ERDEM UÇAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: RFID, EPC standartları, şizofreni, Auto ID sistemleri, negatif belirtiler, pozitif belirtiler, ilaç yan etkisi, RFID, EPC standarts, schizophrenia, Auto ID systems, negative symptoms, positive symptoms, drug side effects
- Yıl: 2008
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Trakya Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 131
Özet
RFID ?Radyo Frekansla Kimlik Tanımlama? anlamına gelen ve son yılların en gelişmiş ve gelişime en müsait olan uzaktan tanımlama sistemidir. Bu tezde ?yatarak tedavi gören şizofreni hastalarının negatif belirtilerinin RFID yöntemi ile ölçülmesi? konusu ele alınmıştır. RFID uzaktan tanımlama yöntemiyle şizofreni hastalar üzerinde hareketlilik ve ilaç etkilerine dair birçok soruya cevap alınmaya çalışılacaktır. Ayrıca Tez RFID hakkında çok kapsamlı bir anlatım kılavuzu olarak hazırlanmıştır. Bu tez Trakya Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ile Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı ile yapılmış ortak bir çalışmadır.
Özet (Çeviri)
RFID, which means ?Radio Frequency Identification?, most popular auto identification systems in the recent times. This thesis investigates the negative symptoms observed on schizophrenic patients cured in hospital with RFID technology. We endeavor to provide answers to many questions concerning the effects of mobility and drug usage on schizophrenic patients using the RFID remote description method. Further more, the thesis has been prepared as a comprehensive manual about RFID. This thesis partially reports on a project being developed by the Department of Computer Engineering and the Department of Psychiatry, Trakya Univercity.