İnternet üzerinden bilgisayar destekli çizim dersinin anlatımı
Development of an internet based and computer supported technical drawing system
  1. Tez No: 179978
  2. Yazar: METİN DEMİRKOL
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ABDURRAHMAN KARABULUT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Teknik Eğitim, Mechanical Engineering, Technical Education
  6. Anahtar Kelimeler: İnternet, web tasarımı, uzaktan eğitim, Autocad, İnternet, Web Desing, Distance Education, Autocad
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Afyon Kocatepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 76
Özet
Günümüzde, bilgisayarın hayatımızın önemli bir parçası olduğu tartışılmaz bir gerçektir. Bilgisayarın yaşamımızla bu kadar iç içe olduğu bu durumda her alanda olduğu gibi eğitim alanında da gelişmeler görülmektedir. Eğitim alanında bilgisayar kullanımı, bilgisayardan ve bilgisayar teknolojilerinden eğitim için en etkili biçimde yararlanma yollarından birisi de web veya örgü tabanlı (web - based) eğitimdir.Bu çalışmada internet üzerinden eğitim materyallerini geliştirici ve katkı sağlayıcı araştırma yapılarak bilgisayar destekli çizim dersinin öğretimi için bir web ortamı gerçekleştirilmiştir. Hazırlanan web ortamında konuların anlatımında görsellik ön planda tutulmaya çalışılmış, dersin anlatımı hareketli canlandırmalarla desteklenmiştir.Tasarımı gerçekleştirilen Bilgisayar Destekli Çizim dersi web alanı içerisinde belirlenen alan adı ile internet ortamında kullanıcıların hizmetine sunulmuştur. Farklı ortamlarda öğrenme imkânı sunan program, internet yardımıyla etkili bir şekilde kullanıma açılmıştır.
Özet (Çeviri)
Novadays computers are important parts of our lifes. Every where computers are used. In my subject I?ll tell about using of computers for education purposes with internet by web-based education.In this study, Internet using of CAD have been investigated and a web-based education system have been constructed this webpage have been supported by visual and motional animations.Desingned CAD programme have been served to the internet user different stuation, effective teaching of technical drafting obility have been served for user with this web-based programme.