Alacadağ (Seydişehir) ve çevresinin florası
The Flora of Alacadağ (Seydişehir) and it's environs
  1. Tez No: 180292
  2. Yazar: İSMAİL ASLAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. HÜSEYİN DURAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Flora, Seydişehir, Konya
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 80
Özet
Bu araştırma 2003-2005 yılları arasında Konya ili Seydişehir ilçesi Alaca Dağ veçevresinin florasını tespit etmek amacıyla yapılmıştır. Araştırma alanı Konya ili Seydişehirilçesi sınırları içerisinde olup Davis'in `Türkiye Florası' adlı eserinde kullandığı GridSistemine göre C4 karesindedir. Araştırma bölgesinden 50 familya ve 188 cinse ait 321takson tespit edilmiştir. Bölgeden toplanan bitkilerin floristik bölgelere göre dağılımışöyledir: Iran-Turan % 16.0 , Akdeniz % 12.0 , Avrupa-Sibirya % 5.0 , Geniş yayılışlı %21.0 ve Belirsizler % 46.0`dir. Bölgedeki endemik takson sayısı 36 olup endemizm oranı ise% 11.1`dir. Araştırma bölgesinde toplanan bitkilerin familyalara göre dağılış yüzdelerişöyledir : Compositae (49) % 15.80 , Leguminosae (33) % 10.65 , Labiatae (25) % 8.06 ,Boraginaceae (17) % 5.48 , Rosaceae (16) % 5.16, Ranunculaceae (16) % 5.16 ,Gramineae(16) % 5.16 , Cruciferae (14) % 4.52 , Caryophyllaceae (14) % 4.52 , Umbelliferae (14) %4.52 ve Scrophulariaceae (13) %4.19`dır. En fazla türe sahip cinsler ise , Veronica 7,Astragalus 7, Galium 7, Centaurea 6, Trifolium 6 , Lamium 6 , Silene 5, Hypericum 5 ,Achillea 5, Ornithogalum 5`dir.
Özet (Çeviri)
This research was carried out for determining of the flora of Seydişehir and it?senvironment between 2003-2005. The study area is located in Konya-Sedişehir province.According the Grid Systems it falls within C4 square. 50 families, 188 genere and 321 taxawere identified in study area. The phytogeographic elments are represented as follows: Irano-Turanian % 16.0 , Mediterranean % 12.0 , Euro-Siberian % 5.0 , Multi-regional % 21.0and undetermined % 46.0 The number of endemic taxa is 36 (% 11.1). The richest families inthe field are as follow : Compositae (49) % 15.80 , Leguminosae (33) % 10.65 , Labiatae (25)% 8.06 , Boraginaceae (17) %5.48 , Rosaceae (16) % 5.16, Ranunculaceae (16) % 5.16,Gramineae (16) % 5.16 , Cruciferae (14) % 4.52 , Caryophyllaceae (14) % 4.52 ,Umbelliferae (14) % 4.52 ve Scrophulariaceae (13) %4.19 . The richest genera in the field areas follow: Veronica 7, Astragalus 7, Galium 7, Centaurea 6, Trifolium 6 , Lamium 6 , Silene5 , Hypericum 5 , Achillea 5, Ornithogalum 5.Key Words : Flora, Seydişehir, Konya