Yüksek sıcaklıkta çalışan bantlı konveyörler
Heat resistant belt conveyors
  1. Tez No: 180505
  2. Yazar: MURAT DEMİR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MUSTAFA ALIŞVERİŞCİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mühendislik Bilimleri, Mechanical Engineering, Engineering Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Bantlı konveyörler, ısıya dayanıklı konveyör bantları, konveyör tasarımı, yüksek sıcaklık, Belt conveyor, heat resistant belts, conveyor design methods, high heat
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 66
Özet
Malzeme iletiminde konveyör sistemleri yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu iletimsistemlerinin kullanıldığı çimento fabrikaları, maden ocakları , kireç ocakları , dökümhaneler ,gübre fabrikaları , kimya endüstrisi , tuğla fabrikaları , çelik üretim , tesisleri ve enerjisantrallerinde kullanılan bantlı konveyörler yüksek sıcaklık altında çalışmaktadır. Buçalışmada bu tip konveyörlerin genel özellikleri , bu sistemde kullanılan ısıya dayanıklı bantçeşitleri ve bunların özellikleri , projelendirme esasları ve konstrüksiyonları üzerindedurulmuş , yüksek sıcaklık altında çalışan bir bantlı konveyörün tasarımı yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
Conveyor systems are useful way for material handling. Heat resistant belt conveyors aremain part of these systems. The fields of application of heat resistant belt conveyor is thatcement factories , coking plants , steel works , foundries , power stations , fertilizer industryand chemical industry . In this study heat resistant conveyor belt?s characteristics , mainfields of application , calculation methods and their contructions are mentioned and heatresistant belt conveyor design applications are considered by examples.