Basamak potansiyele sahip diferensiyel operatörler
Differential operators with steplike potentials
- Tez No: 180735
- Danışmanlar: PROF.DR. ELGİZ BAYRAM
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Diferensiyel operatörler, Basamak potansiyeller, Özdeğer, Özfonksiyon.i, Differential operators, Steplike potentials, Eigenvalue, Eigenfunction.ii
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ankara Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 71
Özet
ÖZETYüksek Lisans TeziBASAMAK POTANSİYELE SAHİP DİFERENSİYEL OPERATÖRLERTurhan KÖPRÜBAŞIAnkara ÜniversitesiFen Bilimleri EnstitüsüMatematik Anabilim DalıDanışman: Prof. Dr. Elgiz BAYRAMBu tez üç bölümden oluşmaktadır.Birinci bölümde, tezde ele alınacak problem tanımlanmıştır.İkinci bölümde, önce P(0,1) sınıfından olan potansiyele sahip Sturm-Liouville denklemininJost çözümlerinin özellikleri incelenmiştir. Daha sonra iletme ve yansıma katsayılarıbulunup ardından Sturm-Liouville denkleminin saçılma matrisi tanımlanmıştır. Sonrasındailetme ve yansıma katsayılarının özellikleri ele alınmıştır.Son bölümde, c > 0 olmak üzere P(c,1) sınıfından olan potansiyele sahip Sturm-Liouvilledenkleminin Jost çözümlerinin özellikleri verilmiştir. Ardından Sturm-Liouvilledenkleminin geçit matrisi ve özellikleri incelenmiş olup iletme ve yansıma katsayılarıtanımlanmıştır.2006, 66 sayfa
Özet (Çeviri)
ABSTRACTMaster ThesisDIFFERENTIAL OPERATORS WITH STEPLIKE POTENTIALSTurhan KÖPRÜBAŞIAnkara UniversityGraduate School of Natural and Applied SciencesDepartment of MathematicsSupervisor: Prof. Dr. Elgiz BAYRAMThis thesis consists of three chapters.In the first chapter, the contents of the thesis are described.In the second chapter, firstly, the properties of Jost solutions of the Sturm-Liouvilleequation which have potentials in class P(0,1) are examined. Afterwards, the transmissionand reflection coefficients are found and then scattering matrix of the Sturm-Liouvilleequation is defined. Later, the properties of the transmission and reflection coefficients arestudied.In the last chapter, the properties of Jost solutions of the Sturm-Liouville equation whichhave potentials in class P(c,1) for c > 0 are given. Later, the properties of the passagematrix of the Sturm-Liouville equation are observed and the transmission and reflectioncoefficients are defined.2006, 66 pages