Çankırı / Yapraklı ormanlarının vasküler bitkiler florası
The vascular plants flora of Yapraklı forests (Çankırı)
- Tez No: 180743
- Danışmanlar: PROF.DR. ENDER YURDAKULOL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Botanik, Botany
- Anahtar Kelimeler: Flora, Yapraklı, Çankırı, Türkiye, Flora, Yapraklı, Çankırı, Türkiye
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ankara Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 208
Özet
ABSTRACTMasters ThesisTHE VASCULAR PLANTS FLORA OFYAPRAKLI FORESTS (ÇANKIRI)Hüseyin MUTLUAnkara UniversityGraduate School of Natural and Applied SciencesDepartment of BiologySupervisor: Prof. Dr. Ender YURDAKULOLIn this research, it was aimed to carry out the floristic characteristics of Yapraklı TownForests located in 25 km north of Çankırı in the north part of Central Anatolia Region. Thestudy area is under the effective control of sub-humid cold and semi-arid very cold types ofmediterranean climate. As a result of identification of nearly 1000 collected specimens, 417taxa have been determined from the area. These belong to 60 families and 220 genera.In the research area the richest family is Asteraceae and the richest genus is Astragalus L. 62endemic plant species were determined from the research area, the ratio of which reaches to14, 8 %. The distribution rates of the species into the floristical regions are as follows: Irano -Turanian; 20,6 %, Euro-Siberian; 15,5 %, Mediterranean; 2,4 % Eastern Mediterranean; 1,4.2006, 208 Pages
Özet (Çeviri)
ÖZETYüksek Lisans TeziÇANKIRI/YAPRAKLI ORMANLARININVASKÜLER B TK LER FLORASIHüseyin MUTLUAnkara ÜniversitesiFen Bilimleri EnstitüsüBiyoloji Anabilim DalıDanışman: Prof. Dr. Ender YURDAKULOLBu çalışmada ç Anadolu?nun kuzeyinde, Çankırı?nın 25 km kuzeydoğusunda yer alanYapraklı lçesi Ormanları?nın florası araştırılmıştır. Araştırma bölgesi yarı kurak üst çoksoğuk Akdeniz kliminin etkisi altındadır. Araştırma bölgesinden toplanan yaklaşık 1000 bitkiörneğinin değerlendirilmesi sonucu 60 familyaya ait 220 cins 417 tür ve tür altı takson tespitedilmiştir.Araştırma alanında en zengin familya Asteraceae familyası, en zengin cins ise AstragalusL.?dur. Alandan 62 endemik tür toplanmış olup, bütün türlere oranı % 14,8?dir. Türlerinfloristik bölgelere dağılımı ve oranları ise; ran-Turan; % 20,6, Avrupa-Sibirya; % 15,5,Akdeniz; % 2,4, Doğu Akdeniz; %1,4 şeklindedir.2006, 208 Sayfa