Success factors of software development in a distributed setting: A collective case study
Dağıtımlı olarak yazılım geliştirmede başarı etmenleri: Toplu örnek incelemesi
- Tez No: 180814
- Danışmanlar: PROF. DR. SEMİH BİLGEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Sanal Takımlar, Dağıtımlı Yazılım Geliştirme, Sanal Organizasyonlar, Küresel Yazılım Geliştirme, E- şbirliği, Virtual Teams, Distributed Software Development, VirtualOrganizations, Global Software Development, E-Collaboration
- Yıl: 2006
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Enformatik Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilişim Sistemleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 108
Özet
Bu çalışma dağıtımlı ortamda yazılım geliştirme konusundaki önemli araştırmakonularını belirlemeyi ve tartışmayı amaçlamaktadır. Araştırma, içerikleri veişbirliği çeşitleri birbirinden farklı özelliklere sahip üç örneğin toplu incelenmesibiçiminde yürütülmüştür. Çalışma dağıtımlı yazılım geliştirmede, özellikle iletişim,koordinasyon ve işbirliği sorunlarını göz önüne alarak, başarı etmenlerini ortayaçıkarmayı amaçlamaktadır. Bu doğrultuda, örneklerdeki başarılı deneyimler veöğrenilenler ile birlikte başarısız deneyimler ve genel problemler aktarılacaktır.Inceleme küresel özellikler gösteren ve göstermeyen örnekleri kapsamaktadır. Busayede, örneklerin farklı ve zıt bulguları ortaya konulmuş, ve örneklerin farklıözelliklerine göre bulgular tartışılmıştır.
Özet (Çeviri)
This study represents an attempt to address and discuss some of the mostsignificant questions in the research on virtual software development work today.The research is held as a collective case study, including three cases withdistinctive characteristics in both the software projects investigated and the typesof collaborations. The study aims to reveal the success factors in virtual work,especially on the issues of communication, coordination and collaboration, bypresenting the unfavorable experiences and major issues encountered in eachcase, as well as the favorable ones and lessons learned at the end of thedevelopment processes. The collective research focuses on both the global andnon-global contexts. As a result, it points out the distinctive and opposite findingsof the cases, and proposes discussions of those findings according to the propertiesof the development settings.