Tool support for distributed agile software development
Yazılım geliştirmede dağınık çevik süreçler için araç desteği
- Tez No: 180836
- Danışmanlar: PROF. DR. SEMİH BİLGEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Çevik Yazılım Geliştirme Süreçleri, DistributedeXtreme Programming, Yazılım Konfigürasyon Yönetimi, İşbirliğiiçin araç desteği, Agile Software Development, Distributed eXtremeProgramming, Software Configuration Management, Collaborativetool support
- Yıl: 2006
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 104
Özet
Yazılım geliştirmede çevik süreçler, değişikliklerin kaçınılmazolduğu günümüzün değişken iş dünyasında yazılım geliştirmek içinsundukları ortak uygulamalar ve kişi merkezli bakış açıları ile hızlaönem kazanmaktadır. Bu süreçlerle geliştirilen projelerinverimliliğinde takımın ortak bir alanda çalışmasının getirdiği iletişimve işbirliğinin önemi büyüktür. Fakat bazı durumlarda takımın ortakbir alanda çalışması mümkün olmamaktadır; bu yüzden çeviksüreçlerin dağınık takımları da desteklemesi sağlanmalıdır. Kircher,Jain, Corsaro ve Levine [31] bu noktanın farkına varmış ve hazıryazılımları kullanarak yüzyüze iletişimin getirdiği verimliliğinyazılımsal araç desteği ile sağlanabileceğini göstererek, çeviksüreçleri kullanan Distributed eXtreme Programming (DXP)yöntemini ortaya koymuşlardır.Bu çalışmada, dağınık çevik yazılım süreçleri için hazırlanmış olanaraç desteği araştırılmış, yazılım konfigürasyon yönetiminidesteklemek için bir araç hazırlanmış ve sunulmuştur. Bu aracın aynızamanda dağınık takımlarda iletişim ve işbirliğini geliştirebilir biraraç olması önemsenmiştir. Bu araç kullanıcı açısından ve diğeryazılım konfigürasyon yönetimi araçları ile karşılaştırılarakdeğerlendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
Agile Software Development has gained popularity with their peoplecentric view and their common practices for developing software intoday?s volatile business world where change on requirements isunavoidable. However; the efficiency of the project depends on thecommunication and the collaboration of the team, which aresupported by the co-location of the team. But in some cases co-location of the team cannot be realized, thus agile processes shouldalso support distributed teams. This point was observed by Kircher,Jain, Corsaro, and Levine [31] and they suggested DistributedeXtreme Programming (DXP) after they prepared a study using off-the-shelf software products in order to replace the effect of face-to-face communication on the efficiency of the application of agileprocesses with the aid gathered from tool support.In this study some available tool support for distributed agilesoftware development is investigated and a tool is developed andpresented in order to support software configuration managementas well as increasing collaboration and communication of the team.The tool is then evaluated from a user?s perspective and it iscompared with some available software configuration managementtools.