Vector controlled elevator drive
Vektör kontrollü asansör sürücüsü
- Tez No: 180838
- Danışmanlar: PROF. DR. YILDIRIM ÜÇTUĞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: İndirekt, Vektör, Asenkron, Motor, Kontrol, Sürücü, Asansör, Sistem, Evirici, Parametre, Tahmin, Çıkarma, Indirect, Vector, Induction, Motor, Control, Drive, Elevator, Lift, System, Inverter, Parameter, Estimation, Extraction
- Yıl: 2006
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 146
Özet
Bu tezde, vektör kontrollü pratik bir asansör sürücü sistemi sunulmuştur. Asenkronmakinenin indirekt vektör kontrolü teorik olarak incelenmiş ve pratik olarakgerçekleştirilmiştir. Kontrol tekniği skalar kontrol ile, asenkron makine ise doğruakım makinesi ile karşılaştırılmıştır. Sistem, asenkron makinenin parametrelerininbilinmesine bağlıdır, dolayısıyla parametrelerin doğru ve otomatik olarak nasıl eldeedileceği de sunulmuştur. Son olarak, asansör sistemi tanıtılmış ve bu kontrolsisteminin, asansör sistemine nasıl uygulanacağı açıklanmıştır ve temel bir asansörsistemi uygulaması yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this thesis, a practical vector controlled elevator drive is presented. Indirect vectorcontrol of induction machine is investigated in theory and then implemented. Controltechnique is compared with scalar control and induction machine is compared withdc motor. The operation of the system depends on induction machine parameters, sohow to accurately and automatically obtaining of the parameters is also presented.Finally, the elevator system is introduced, the application of this control system tothe elevator system is described and a basic elevator control system is simulated.