Improvement of radar detection by doppler pattern matching
Radar tespitinin doppler örüntü eşlemesi yoluyla iyileştirilmesi
- Tez No: 180873
- Danışmanlar: PROF. DR. METE SEVERCAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: CA CFAR, Doppler örüntü e lemesi, CA CFAR, Doppler pattern matching
- Yıl: 2006
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 99
Özet
Bu tezde Hücre Ortalamalı Sabit Yanlı Alarm Oranı (CA CFAR) radari lemcilerinin iyile tirilmesi incelenmi tir. Yanlı alarm olasılı ını dü üren ve aynızamanda tespit olasılı ını iyi seviyelerde tutan bir iyile tirme metodu önerilmi tir.Bu metot, Doppler i leme sonrasında gözlenen Doppler'de yayılma örüntülerindenfaydalanmaktadır. Bu yüzden bu metoda Doppler Örüntü leme(DPM) denmi tir.Algoritmanın performansı Monte-Carlo bilgisayar benzetimleriyle incelenmi tir.Performansı de erlendirmek için iyile tirme faktörü hesaplanmı tır. yile tirmefaktörü, iyile tirme öncesi yanlı alarm olasılı ının iyile tirme sonrası yanlı alarmolasılı ına oranıdır. yile tirme oranının bilgisayar benzetimlerinde kullanılansenaryoya göre de i ti i gözlenmi tir. Birçok durumda, iyi bir iyile tirme oranıelde edilmi tir. Bundan ba ka, DPM uygulandıktan sonra hemen hemen herdurumda tespit olasılı ında bir dü ü olmamı tır.
Özet (Çeviri)
In this thesis, improvement of Cell Averaging Constant False Alarm Rate (CACFAR) radar processors is studied. A new improvement method is proposed thatwill reduce probability of false alarm while keeping probability of detection at goodvalues. This method makes use of Doppler spreading patterns that appear afterDoppler processing. Therefore this method is called Doppler Pattern Matching(DPM).Performance of the algorithm has been investigated by Monte Carlo simulations. Inorder to evaluate the performance, improvement factor is calculated which is theratio of the probability of false alarm of original detector to the false alarm ofimproved detector. It is observed that improvement factor changes depending onthe simulation scenario. Almost in every case, good improvement factor can beobtained. Moreover, in most of the cases, there has been no reduction in probabilityof detection after DPM is applied to CA CFAR detector.