Design of moving target indication filters with non-uniform pulse repetition intervals
Düzensiz darbe tekrarlama aralıklarına sahip hareketli hedef belirtisi süzgeçleri tasarımı
  1. Tez No: 338272
  2. Yazar: MEHMET İSPİR
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ÇAĞATAY CANDAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: MTI Radar, Düzensiz DTF, Düzensiz Süzgeçleme, Kargaşa Bastırımı, KörHız, MTI Radar, Non-uniform PRF, Non-uniform Filtering, Clutter Suppression, BlindSpeed
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 120
Özet
Darbe tekrarlama aralıklarını değiştirmek, Hareketli Hedef Belirtisi (MTI) radar sistemlerindekör hız problemini azaltmak için yaygın olarak kullanılan bir çözümdür. Düzgün olmayanörnekleme ile ilk kör hızın yaklaşık olarak on kat artırılması mümkündür. Kör hızdaki iyileşme,belirli Doppler frekanslarındaki tespit performansını azaltabilecek geçirme kuşağı salınımlarınaneden olmaktadır. Bu nedenle en küçük geçirme kuşağı dalgalanmasına sahip ve yeterli kargaşabastırımının yanında, iyi mesafe ve kör hız performansı olan, değişken aralıklı MTI süzgeçtasarımı önemlidir.Bu tez çalışmasında, değişken aralıklı MTI süzgeç tasarımı en küçük kareler, konveks ve enküçük-en büyük süzgeç tasarımı metodolojileri kullanılarak çalışılmıştır. Tasarımlara ağırlıkfaktörü eklenmesi ile, çakışan en büyük kargaşa bastırımı ve en küçük istenen sinyal bastırımıamaçları arasında ilişki oluşturulmuştur. Ağırlık faktörü MTI süzgecinin düşük, orta ve yüksekgüçlü kargaşa ortamlarında işleyiş gibi farklı operasyonel senaryolara adaptasyonuna olanaksağlamaktadır.Çalışılan tasarımların performansları, süzgeçlerin frekans cevap karakteristikleri ve ortalamasinyal-kargaşa bastırımı yetenekleri tanımlanan birkaç performans ölçütüne göre karşılaştırılarakincelenmiştir. Sinyal-kargaşa bastırımını artırmak için ilaveten iki yaklaşım değerlendirilmiştir.İlk yaklaşım değiştirilmiş en küçük-en büyük süzgeç tasarımına dayanmakta iken, ikincisiise önerilen süzgeç tasarımlarının çoklu süzgeçler olarak uygulamasına odaklanmaktadır. Ekolarak, literatürdeki düzensiz MTI süzgeç tasarımları ile de detaylı bir gözden geçirme veperformans karşılaştırması verilmiştir.
Özet (Çeviri)
Staggering the pulse repetititon intervals is a widely used solution to alleviate the blind speedproblem in Moving Target Indication (MTI) radar systems. It is possible to increase the ?rstblind speed on the order of ten folds with the use of non-uniform sampling. Improvement inblind speed results in passband ?uctuations that may degregade the detection performancefor particular Doppler frequencies. Therefore, it is important to design MTI ?lters withnon-uniform interpulse periods that have minimum passband ripples with su?cient clutterattenuation along with good range and blind velocity performance.In this thesis work, the design of MTI ?lters with non-uniform interpulse periods is studiedthrough the least square, convex and min-max ?lter design methodologies. A trade-o? betweenthe contradictory objectives of maximum clutter suppression and minimum desired signalattenuation is established by the introduction of a weight factor into the designs. The weightfactor enables the adaptation of MTI ?lter to di?erent operational scenarios such as theoperation under low, medium or high clutter power.The performances of the studied designs are investigated by comparing the frequency responsecharacteristics and the average signal-to-clutter suppression capabilities of the ?lters with respect to a number of de?ned performance measures. Two further approaches are considered toincrease the signal-to-clutter suppression performance. First approach is based on a modi?edmin-max ?lter design whereas the second one focuses on the multiple ?lter implementations.In addition, a detailed review and performance comparison with the non-uniform MTI ?lterdesigns from the literature are also given.