Design of a slotted waveguide array antenna and its feed system
Yarıklı dalga kılavuzu dizi anteni ve besleme sisteminin tasarımı
  1. Tez No: 180878
  2. Yazar: CAN BARIŞ TOP
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ALTUNKAN HIZAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Slotted Waveguides, Single Ridged Slotted Waveguide Arrays, SecondOrder Beams, E-plane Sectoral Corrugated Horn
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 111
Özet
Yarıklı dalga kılavuzu dizi (YDKD) antenler, radarlar gibi düzlemsellik, incelik veyüksek güç gerektiren sistemlerde sıklıkla kullanılırlar. Bu tezde, X-bantta çalışandüzlemsel, düşük yan huzmeli, E-alan düzleminde elektronik huzme taramasıyapabilen bir faz dizili YDKD anten tasarlanmış ve üretilip ölçülmüştür. Tasarımdayarık modellemesi için Ansoft HFSS programı ve ölçümler, yarıklar arası karşılıklıetkileşim için analitik formüller kullanılmıştır. Dizi anten sentezi için MATLABkodu geliştirilmiştir. Yarıkların dalga kılavuzu üzerindeki pozisyonlarındankaynaklanan yüksek yan huzme problemi antenin üzerine ızgara konularakçözülmüştür.Düzlemsel anteni beslemek için E-düzlemli kıvrımlı yassı boynuz anten ile yüksekgüçlü bir besleme yapısı oluşturulmuştur. Analitik olarak tasarlanan bu yapınınHFSS `te benzeşimi yapılmış ve optimize edilmiştir.Anahtar Kelimeler : Yarıklı Dalga Kılavuzları, Tek Sırtlı Yarıklı Dalga KılavuzuDizi Antenler, kinci Derece Huzmeleri, Kıvrımlı E-düzlemli Yassı Horn
Özet (Çeviri)
Slotted waveguide array (SWGA) antennas find application in systems whichrequire planarity, low profile, high power handling capabilities such as radars. Inthis thesis, a planar, low sidelobe, phased array antenna, capable of electronicallybeam scanning in E-plane is designed, manufactured and measured. In the design,slot characterization is done with HFSS and by measurements, and mutual couplingbetween slots are calculated analytically. A MATLAB code is developed for thesynthesis of the SWGA antenna. Grating lobe problem in the scanning array, whichis caused by the slot positions, is solved using baffles on the array.A high power feeding section for the planar array, having an amplitude tapering toget low sidelobes is also designed using a corrugated E-plane sectoral horn. Thepower divider is designed analytically, and simulated and optimized with HFSS.