Radar pulse repetition interval tracking with kalman filter
Kalman süzgeci ile radar darbesi tekrar aralığı izleme
- Tez No: 181038
- Danışmanlar: PROF. DR. KERİM DEMİRBAŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Radar Darbesi Tekrar Aralığı, Kalman Süzgeci, Ayrık FourierDönüşümü, Performans analiziv, Radar Pulse Repetition Interval, Kalman Filter, Discrete FourierTransform, Performance Analysisiv
- Yıl: 2006
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 105
Özet
Bu tezde, Kalman süzgeci ile radar darbesi tekrar aralığı (PRI) izleme problemiincelendi. En yaygın PRI çeşitleri sabit, kademeli, periyodik değişken değerli(staggered), sinüsoidal modüleli PRI'dır. Bu çalışma kademeli (PRI değerleriüzerindeki gürültü kaldırıldığı zaman Sabit PRI olarak adlandırılır) ve periyodikdeğişken değerli (staggered) PRI durumlarını dikkate almaktadır. Kademeli veperiyodik değişken değerli PRI'ları izlemek için farklı algoritmalar geliştirilmiştir.Kademeli PRI dizileri için oluşturulan algoritmada önemli birtakım sadeleştirmelerelde edilmiştir. Periyodik değişken değerli PRI dizisi için oluşturulan kayıpdarbelerin etkilerine karşı korumalı olan iki farklı algoritma, tahminperformanslarına göre karşılaştırılmıştır. Her iki algoritma, periyot saptama veKalman süzgeci modeli olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Algoritmalarınavantajlı ve dezavantajlı yönleri gösterilmiştir. Simülasyonlar MATLAB ortamındagerçekleştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this thesis, the radar pulse repetition interval (PRI) tracking with Kalman Filterproblem is investigated. The most common types of PRIs are constant PRI, step(jittered) PRI, staggered PRI, sinusoidally modulated PRI. This thesis considers thestep (this type of PRI agility is called as constant PRI when the jitter on PRI valuesis eliminated) and staggered PRI cases. Different algorithms have been developedfor tracking step and staggered PRIs cases. Some useful simplifications are obtainedin the algorithm developed for step PRI sequence. Two different algorithms robustto the effects of missing pulses obtained for staggered PRI sequence are comparedaccording to estimation performances. Both algorithms have two parts: detection ofthe period part and a Kalman filter model. The advantages and disadvantages ofthese algorithms are presented. Simulations are implemented in MATLAB.