Chaotic demodulation under interference
Bozucu etkisinde düzensiz demodülasyon
  1. Tez No: 181037
  2. Yazar: ÖZDEN ERDEM
  3. Danışmanlar: PROF. DR. KERİM DEMİRBAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Düzensiz (Karmaşık) Haberleşme Sistemleri, Optimum KodÇözümüne Dayalı Düzeltme Algoritması, Kafes Diyagramı, Kestirimv, Chaotic Communication Systems, Optimum Decoding Based SmoothingAlgorithm, Trellis Diagram, Estimation.iv
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 203
Özet
Düzensiz (karmaşık) kodlanmış işaretler; haberleşme sistemleri, işaret işlemeuygulamaları ve otomatik kontrol sistemleri gibi çeşitli mühendislik alanlarındakullanılmaktadır. Özellikle güvenli haberleşme sistemlerinde genişbantlı ve gürültübenzeri olmaları nedeniyle düzensiz (karmaşık) kodlanmış işaret dizileri, ikiliişaretleri taşımak için kullanılırlar.Bu tezde, bozucu etkisinde kalan düzensiz (karmaşık) haberleşmesistemlerinde hedef izleme incelendi. Düzensiz (karmaşık) haberleşme sistemleribenzetimlerinde ikili işaretleri taşımak için gürültü benzeri işaret dizileri oluşturuldu.Haberleşme kanalından geçen bu işaret dizilerine, Gauss kanal gürültüsü ve bozucuetkisi eklendi. Alıcı tarafında hedef belirleme işlemi, Optimum Kod ÇözümüneDayalı Düzeltme Algoritması kullanılarak gerçekleştirildi. Bir boyutlu düzensiz(karmaşık) sistemlerde ve doğrusal olmayan düzensiz (karmaşık) algoritma haritasıüzerinde Optimum Kod Çözümüne Dayalı Düzeltme Algoritması'nın kestirimperformansı incelendi ve Genişletilmiş Kalman Süzgeci performansı ilekarşılaştırıldı.
Özet (Çeviri)
Chaotically modulated signals are used in various engineering areas such ascommunication systems, signal processing applications, automatic control systems.Because chaotically modulated signal sequences are broadband and noise-likesignals, they are used to carry binary signals especially in secure communicationsystems.In this thesis, a target tracking problem under interference at chaoticcommunication systems is investigated. Simulating the chaotic communicationsystem, noise-like signal sequences are generated to carry binary signals. Thesesignal sequences are affected by Gaussian channel noise and interference whilepassing through the communication channel. At the receiver side, target tracking isperformed using Optimum Decoding Based Smoothing Algorithm. The estimationperformances of optimum decoding based smoothing algorithm at one dimensionalchaotic systems and nonlinear chaotic algorithm map are presented and comparedwith the performance of the Extended Kalman Filter application.