Moving boundary induced flow simulations
Hareketli sınır tahrikli akış simülasyonu
  1. Tez No: 181170
  2. Yazar: HÜSEYİN SAYGIN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ALİ ECDER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Newton?s method, Krylov solvers, overlapping domain, interpolation
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Deniz Harp Okulu Komutanlığı
  10. Enstitü: Deniz Bilimleri ve Mühendisliği Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 102
Özet
Bu calışmanın ana amacı üzellikle yüzeylerin hareketi nedeniyle oluşan akışlarınşs o u s sbilgisayar modellemesinde karşılaşılan nonlineer problemlerin cüzümü işin, doğru, ki-ss şo u u c gfayetli ve paralelleştirilebilir metodlar geliştirmektir. Nonlineer denklemlerden oluşans s ssistemleri cüzmenin bir yolu, Newton basamakları tarafından karakterize edilen lineerşosistemleri iteratif yüntemler kullanarak cüzen Newton metodudur. Bu denklemlerio şocüzmek amacıyla ünkoşullandılmış Krylov yüntemleri kullanımıştır. Birden cok katışo o s s o s şyüzeyin hareketi neticesinde oluşan problemlerin modellenmesi işin, coklu, ust usteu s c ş üübinen alanlardan faydalanılmıştır. Katı yüzeylerin hareketi nedeniyle etkileşen akışlars u s sust uste bu binen alanlarda, parşa problemlerin birleştirilmesi sayesinde modellenmişüü c s sve bunun işin coklu ağ yapısı tekniklerinde kullanılan enterpolasyon ve kısıtlama op-cş geratürlerinden yararlanılmıştır.o sAnahtar kelimeler : Newton yüntemi, Krylov yüntemleri, ust uste binen alanlar,o o üüenterpolasyon
Özet (Çeviri)
The primary objective of this study is to develop robust, efficient and paralleliz-able methods for nonlinear problems, especially those that arise in the computationalmodeling of flows induced by the motion of solid surfaces. One way solving multi-component systems of nonlinear equations is to use Newton?s Method, in which thelinear systems that characterize Newton steps are solved using iterative techniques.We use preconditioned Krylov solvers for this purpose. Multiple, overlapping sub-domains are used in the case model problems of multiple solid-motions. Interactionsof the induced flows are modeled through the couplings of sub-problems in the over-lapped regions, where interpolation and restriction operators of multi-grid techniquesare utilized.